Индия отчете малко над 70 хиляди нови случая на COVID

  • 14 юни 2021 07:52

  • 433
  • 0
Индия отчете малко над 70 хиляди нови случая на COVID
© Getty Images/Guliver (архив)

Индийското министерство на здравеопазването съобщи днес за малко над 70 хиляди нови случая на коронавирус през последното денонощие - най-малкия брой от 31 март, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27234

Запазва се тенденцията за отслабване на епидемичната вълна, която връхлетя Индия през пролетта, отчасти заради появата на варианта Делта, идентифициран за първи път в страната през април. В нейния пик в началото на миналия месец броят на новите случаи на коронавирус на денонощие надхвърляше 400 хиляди.

Индия отчете под 92 хиляди нови случая на коронавирус през последното денонощие

Миналата седмица обаче той трайно се стабилизира на равнище под 100 хиляди. В резултат властите в редица индийски щати пристъпиха към смекчаване на ограничителните мерки, въведени с цел овладяване на новата епидемична вълна.

Общият брой на потвърдените заразени в Индия, с население от повече от 1,3 милиарда души, надхвърли 29,5 милиона. Страната е на второ място в света по този показател след Съединените щати, предаде БТА. 

Броят на смъртните случаи обаче остава висок: над 3900 заразени са починали в Индия през последното денонощие. Смъртните случаи, свързани с коронавируса, вече са повече от 374 хиляди. Индия е на трето място в черната статистика след САЩ и Бразилия.

В пика на епидемичната вълна броят на починалите за денонощие надхвърляше 4000.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27234

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
433 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини