Циклон връхлетя Южна Индия със силни ветрове и проливни дъждове, има съобщения за петима загинали

  • 26 ноември 2020 10:25

  • 305
  • 0
Циклон връхлетя Южна Индия със силни ветрове и проливни дъждове, има съобщения за петима загинали
© Getty Images/Guliver (архив)

Мощен циклон връхлетя тази сутрин южните брегове на Индия, придружен от силни ветрове и проливни дъждове, съобщи индийската метеорологична служба, цитирана от ДПА.

Нивар, който беше класифициран като силна циклонна буря, стъпи на брега във федерално администрираната територия Пудучери с ветрове със скорост от около 125 до 130 км/ч, посочи службата. По пътя си бурята повали дървета и електрически стълбове и засипваше отделните райони с проливни дъждове.

По-късно бурята отслабна. Скоростта на ветровете й намаля на 100 км/ч, докато стихията се движеше в посока север - северозапад и навлезе в щата Тамил Наду, оставяйки след себе си диря от разрушения.

Сламени къщи бяха пометени, а в някои райони електропроводите бяха счупени на две. Железопътното и автомобилното движение бяха блокирани заради наводнения и паднали дървета и клони, съобщи новинарският канал Ен Ди Ти Ви.

Индия евакуира хиляди заради наближаващия циклон Нивар

По информация на в. "Таймс ъв Индия" в района на столицата на Тамил Наду град Ченай има най-малко петима загинали, но говорител на главния министър на щата отказа да коментира данните, предаде Ройтерс.

В самия Ченай няколко района на града са наводнени, а метеорологичната служба заяви, че валежите в региона ще продължат през целия ден.

Преди циклонът да удари, десетки хиляди хора от уязвимите райони по крайбрежието на Пудучери и Тамил Наду бяха евакуирани във временни убежища.

Метеорологичната служба предупреди и за бурно море, поради което на рибарите беше казано да не излизат с лодките си през деня, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
305 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини