Повече от 40 моряци са изчезнали при потъването на кораб край Япония

  • 04 септември 2020 07:02

  • 1432
  • 0
Повече от 40 моряци са изчезнали при потъването на кораб край Япония
© Gettyimages (архив)

Повече от 40 души от екипажа на товарен кораб, който превозвал добитък от Нова Зеландия за Китай и потъна при буря в Източнокитайско море, се смятат за изчезнали, съобщи вчера японската брегова охрана, цитирана от Ройтерс. До момента е спасен само един моряк. Три морски съда, четири самолета и двама водолази участват в издирването.

Корабът, с товар от близо 6000 глави добитък, в сряда изпрати сигнал за бедствие западно от остров Амами Ошима в югозападна Япония, докато тайфунът Майсак бушуваше в района, съпроводен с бурни ветрове и порои. В сряда вечерта беше спасен филипинецът Сарено Едвародо, съобщи бреговата охрана. В екипажа от 43 души е имало 39 филипинци, двама новозеландци и двама австралийци.

Ервадоро разказал, че единият двигател отказал, след което корабът бил ударен от вълна и се преобърнал. Тогава на моряците било наредено да си сложат спасителни жилетки.

Kорабът, финансиран от Банкси, спасяващ мигранти, изпрати сигнал за помощ

Корабът "Гълф Лайвсток 1" отплавал от Нейпиър, Нова Зеландия на 14 август и се очаквало да вземе разстоянието до китайското пристанище Цзинтан за 17 дни. 139-метровият плавателен съд, построен през 2002 г., бил под панамски флаг.

От началото на годината Китай е внесъл от Нова Зеландия над 46 000 глави добитък.

Novini.bg
1432 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини