Летището на Хонконг възобновява трансферите за полети към останалата част на Китай

Пътниците, заминаващи от континенталната част на Китай, ще могат да се прехвърлят на международното летище в Хонконг от събота до 15 октомври, докато услугите за трансфер и транзит за тези, които пътуват до други дестинации в Китай останат недостъпни, съобщиха в четвъртък от Хонконгското летищно управление, съобщава "Радио Китай".

Пътниците трябва да резервират трансферни или транзитни полети, осъществявани от различни групи авиокомпании в един и същ билет. Ще бъдат засилени и здравните мерки на летището в Хонконг в зависимост от развитието на ситуацията с епидемията от COVID-19.

Всички пътници и персоналът трябва да носят маски, докато са на летището, в съответствие с най-новото изискване на властите на специалния административен район. Досега действащите здравни изисквания, включително мерене на телесната температура, остават задължителни.

Пекин смекчава условията за влизане на европейци в Китай

Заради пандемията и ограниченията за влизане в Хонконг, международното летище там е обработило 8,3 милиона пътници през първата половина на 2020 г., което представлява над 78% спад в сравнение с миналата годината.

Хонконг постепенно възобновява трансферните и транзитни услуги от 15 юни.

Засилените мерки на летището, въведени от 1 юни, остават ефективни и ще се прилагат за пътници от всякакъв произход и до всички дестинации, заявиха още от летищните власти.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет