КНДР е разработила миниатюрни ядрени оръжия

Корейската народнодемократична република (КНДР) е разработила миниатюрни ядрени оръжия, предаде Скайнюз.

Според поверителен доклад на ООН Пхенян е произвел няколко устройства, които са могли да бъдат монтирани в бойни глави на балистични ракети. В документа се е посочвало още, че азиатската комунистическа държава е продължавала разработките на оръжия за масово поразяване, най-вече атомно. В документа се посочвало, че страната не е спряла нито проектирането, нито производството на балистични ракети.

"Въпреки че страната не е извършавала ядрени опити в продължение на три години, не трябва да се изключва вероятността КНДР да извърши подобен тест в рамките на идните три месеца", са предположили авторите на доклада.

В документа се е допълвало, че режимът в Пхенян е постигнал успех в заобикалянето на икономическите санкции, наложени заради ракетната и ядрените му програми. "КНДР изнася огромни количества въглища, използвайки морски пътища", е пишело още в доклада.

Сеул разпространи данни за изстреляните от КНДР ракети

"Освен това поради хакерски атаки срещу банки и платформи за търговия с криптовалути режимът в Пхенян през 2019 г. е получил 2 милиарда щатски долара в приходната част на държавния бюджет", се е посочвало в документа на ООН.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет