Младеж почина от бубонна чума

  • 15 юли 2020 16:18

  • 1472
  • 2
Младеж почина от бубонна чума
©

Момче на петнадесет години почина от бубонна чума в Западна Монголия, съобщи Асошиейтед прес.

Лабораторни тестове са потвърдили, че младежът е починал от чума, с която се заразил от инфектиран мармот, обяви монголското здравно министерство, цитирано от националната информационна агенция.

Правителството наложи заради случая карантина върху част от областта Гоби-Алтай. 15 души, които са имали контакт с момчето, са изолирани.

Тревога в Китай заради доказан случай на бубонна чума

В съседен Китай пациент, заразен с бубонна чума в северния регион Вътрешна Монголия, се подобрява, съобщи междувременно китайската информационна агенция Синхуа. Властите са отменили в неделя карантината, наложена на петнадесет души, били в близък контакт със заразения, отбелязва БТА.

До края на годината е в сила предупреждението към жителите на района Баянур във Вътрешна Монголия да избягват месо от мармоти и да съобщават за забелязани мъртви животни.

В началото на месеца местните власти в окръг Баянур наложиха забрана за лов на диви животни и разпоредиха да бъдат приемани за лечение всички хора с треска или други вероятни симптоми на инфекцията след информацията за възможен случай на бубонна чума.

Болестта може да е фатална за до 90 на сто от заразените, ако не се лекува. Терапията е с няколко вида антибиотици. От бубонната чума се развиват тежки инфекции на белите дробове, сред симптомите са висока температура, главоболие и кашлица.

Novini.bg
1472 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Оцелял от "градежа" СДС -@иски българин

2020.07.15 | 18:50

1
А от СДС -Чумата умряха над два милиона.Други два се спасиха,бягайки през Терминал -2.Но това е само статистика.
Росен тодоров

2020.07.15 | 19:56

2
хайде отговори ми кое те кара да си толкова злобен . неможеш ли да си кажеш доводите ,а трябва да сложиш епитети на всички .

Добави коментар

Водещи новини