Нов смъртен случай от бубонна чума в Монголия

  • 12 август 2020 11:43

  • 664
  • 1
Нов смъртен случай от бубонна чума в Монголия
© Getty Images

В Монголия е регистриран още един смъртен случай, причинен от бубонна чума, съобщи агенция „Синхуа”, позовавайки се на информация от здравното министерство.

Във вторник през нощта 42-годишен мъж е починал в провинция Ховд в Западна Монголия. Известно е, че малко преди смъртта си мъжът е купил два убити мармота.

По-рано случай на бубонна чума беше потвърден в скотовъден район в китайската област Вътрешна Монголия. Чума се появи и в Западна Монголия в граничен с Република Алтай регион, където се разболяха двама души. Властите в Улан Батор предприеха веднага мерки, за да спрат разпространението на заразата, допълва Канал 3.

Здравните власти в Монголия съобщиха за смъртта на 15-годишен младеж, причинена от бубонна чума. Момчето е починало на път за болницата. Установено е, че три дни преди смъртта си той и приятелите му са яли месо от мармот.

Novini.bg
664 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Азиатски диваци

2020.08.12 | 12:36

1
Ши6aни азиатци, ядат всичко и после лепват някоя чума на цивилизованите хора. Даже не мога и да си представя за какви изpoди става на въпрос. Като видя някой с дръпна ти очички и ми идва да ву извадя червата през анyca.

Добави коментар

Водещи новини