Си Цзипин отиде в епицентъра на заразата Ухан

  • 10 март 2020 06:48

  • 2375
  • 0
Си Цзипин отиде в епицентъра на заразата Ухан
© Getty Images (архив)

Китайският президент Си Цзинпин пристигна днес на първото си посещение в централния град Ухан, откакто там избухна епидемията от новия коронавирус. Заразата тръгва в края на декември, предадоха световните агенции, като се позоваха на държавни медии.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Си Цзипин ще направи инспекция на предприетите в Ухан мерки за борба с вируса и ще разговаря с лекари, военни, полицаи, социални работници, доброволци, пациенти и обикновени жители. Анализатори заявиха, че виждат във визитата на китайския президент в града, който бе епицентър на заразата, индикация, че е епидемията там е овладяна. Според тях Си Цзинпин не е посетил по-рано Ухан поради риска самият той да се зарази.

Италия като филм на ужасите заради коронавируса

Китайската Национална здравна комисия съобщи само за 19 нови случая на коронавируса в страната (без Хонконг и Макао) през последните 24 часа, предадоха световните агенции.
Асошиейтед прес отбелязва, че това е най-малкият брой заразени в Китай, откакто властите започнаха да дават национални данни на 20 януари. Разпространението на вируса в страната продължава да се забавя, като вчера бе съобщено за 40 нови случая през предходното денонощие.

С това общият брой на потвърдените случаи в Китай достигна 80 754.

От 19-те нови заразени 17 са в поставения под карантина град Ухан, епицентъра на епидемията. Останалите два случая са в столицата Пекин и Гуандун с хора, пристигнали от чужбина, съответно от Великобритания и Испания.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2375 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини