Единствените нови случаи на заразяване с коронавируса в китайската провинция Хубей са тези в град Ухан

  • 06 март 2020 16:18

  • 43241
  • 0
Единствените нови случаи на заразяване с коронавируса в китайската провинция Хубей са тези в град Ухан
© gettyimages

Единствените нови случаи на заразяване с коронавируса в китайската провинция Хубей са тези в град Ухан, предаде БТА, цитирайки официални данни за последните 24 часа.

Това се случва за пръв път от началото на епидемията. В град Ухан, епицентъра на епидемията, бяха потвърдени 126 нови случая.

Училищата в други китайски провинции, където от дни няма данни за заразяване, започнаха да определят дати кога хората да се връщат на работа, което показва, че страната възстановява нормалния ритъм на живот.

Пациент с коронавирус почина, след като беше обявен за излекуван

Броят на жертвите на коронавируса в Иран достигна 124 днес, след като страната съобщи за нови 17 смъртни случая през последните 24 часа и над 1000 нови случая на заразяване, съобщи говорител на иранското здравно министерство. Общият брой на запазените е 4747. Сред починалите снощи е Хосейн Шейхолислам, съветник на иранския външен министър.

Политикът, наречен от иранските агенции ИРНА и Тасним "ветеран на дипломация и революционер", е починал на 67 години в болница в Техеран. Шейхолислам е участвал във вземането на заложници в американското посолство в Техеран през 1979 г. и през 80-те години на миналия век е бил заместник външен министър. Той е заемал и поста на посланик в Сирия и депутат в националния парламент. Във Филипините беше регистриран първият случай на човек, заразил се с коронавируса, без да е напускал страната.

62-годишен мъж, който не е напускал границите на Филипините, беше приет в болница с тежка пневмония на 1 март и тестовете потвърдиха Ковид-19, съобщи здравният министър Франсиско Дуке. Положителни са и тестовете за коронавируса при друг филипински пациент, 48-годишен адвокат, който наскоро се е върнал от пътуване в Токио. И двамата пациенти са под карантина в държавна болница. Извършват се тестове на всички, които са имали контакт с тях.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Мая Йорданова
43241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини