Коронавирусът взе нови жертви

  • 01 февруари 2020 07:11

  • 9976
  • 4
Коронавирусът взе нови жертви
©

Броят на починалите вследствие на новия коронавирус в Китай до края на вчерашния ден е нараснал на 259 души. Towa съобщи китайската държавната телевизия, като се позова на данните на Националната здравна комисия.

Нови 45 смъртни случая са регистрирани в провинция Хубей и един в община Чунцин, посочва Франс прес. В течение на деня са били потвърдени 2102 нови случая на зараза в Китай, с което общият им брой е достигнал 11 791.

Вашингтон нареди карантина от 14 дни за 195 американци, репатрирани от Ухан

Испания съобщи за първи потвърден случай на зараза с вируса, предаде Ройтерс. Пациентът се намира на най-големия от Канарските острови, Ла Гомера. Мъжът и още четирима души са в изолация и под наблюдение на острова от четвъртък, след като било установено, че са били в контакт с германец, диагностициран с вируса, посочи испанското здравно министерство. Случаят бе потвърден от испанския Национален център по микробиология малко след като самолет с 27 граждани на страни от ЕС пристигна от китайския град Ухан в Мадрид. При никой от репатрираните испанци няма симптоми на вируса, но те ще останат под карантина в мадридска военна болница и ще бъдат наблюдавани в течение на 14 дни, отбеляза министерството.

Четирима датчани и един норвежец, които са пристигнали със същия самолет, ще бъдат откарани в страните им.
Потвърдените случаи на коронавируса в Германия вчера станаха седем, след като властите в провинция Бавария съобщиха, че пробите за вируса при шести служител в компанията за доставки на автомобилни части Уебасто са били положителни. По-рано през деня министерството на здравеопазването потвърди, че дете на заразен работник в Уебасто също се е разболяло, отбелязва ДПА, цитирани от БТА.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
9976 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Муертте

2020.02.01 | 17:06

4

Възможно ли е да зададете следния въпрос към компетентните органи:
За Коронавируса - взимат ли се мерки за десетките хиляди пратки/ден пристигащи от Китай чрез Алиекспрес?

Grey allien

2020.02.01 | 16:02

3

Tova e nakazanie ot izvanzemnite
6tot mnogo hora si mislqt 4e gi nqma no vsa6tnost te sa tuk na zemqta

Мира

2020.02.01 | 07:54

2

След дълго затопляне винаги идва обилен сняг. Така, че след 10 ти ще има силен снеговалеж.

дано е

2020.02.01 | 07:27

1

тръшнал модераторския педал-ТРОЛ Крум Усрания ,дето се праска със дъртия циганин ционист сорош.

Добави коментар

Водещи новини