Индия не е наложила ограничения върху вноса от Малайзия и Турция

Министърът на търговията и промишлеността на Индия Пиюш Гоял каза днес, че Делхи не е наложил никакви ограничения върху вноса от Малайзия и Турция, предаде Ройтерс.

Той заяви на конференция, посветена на сигурността, че Индия вярва в свободната конкуренция и равнопоставеното третиране на всички. Пиюш Гоял добави, че правителството не възнамерява да налага каквито и да е ограничения върху двете страни.

Вчера Ройтерс съобщи, че Индия планира да съкрати част от вноса от Турция и да разшири ограниченията срещу Малайзия заради критиките на двете старни с преобладаващо мюсюлманско население към политиката на Делхи за областта Кашмир.

Гоял заяви, че ако има каквито и да е ограничения, то те ще бъдат прилагани еднакво за всички страни. "Ако някои от ограниченията засягат Малайзия, не мисля, че тя ще е единствената засегната страна", твърди той.

Индийският министър на търговията съобщи на конференцията, че Делхи напредва с разрешаването на някои от съществуващите търговски проблеми с Вашингтон и има силно желание да разшири връзките в бъдеще, включително и с пакт за свободна търговия.

Гоял каза на пресконференцията, че двете страни са в напреднал стадий на диалога за разрешаване на някои от належащите проблеми.

Вашингтон и Делхи са ангажирани с търговски преговори от месеци, налагайки си по-високи мита върху стоките, а САЩ прекратиха ключова концесия за Индия.

Индия преговаря също така и с ЕС, за да постигне споразумения за свободна търговия, обяви Гоял, цитиран от БТА.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Избрано от Интернет