Северна Корея обеща на САЩ „неприятен коледен подарък“

  • 05 декември 2019 15:29

  • 1806
  • 5
Северна Корея обеща на САЩ „неприятен коледен подарък“
© Getty Images (Архив)

Северна Корея даде на САЩ срок до края на годината да възобновят преговорите за ядрените оръжия. В противен случай Вашингтон ще получи „неприятен коледен подарък“, пише американският вестник USA Today, позовавайки се на официалното изявление на Пхенян. От своя страна специалният представител на САЩ за Северна Корея Стивън Бигън отбеляза, че всичко зависи от севернокорейската страна: именно тя трябва да демонстрира желание за преговори и ангажимент за денуклеаризация.

Като част от официално изявление севернокорейската страна изразява своето разочарование от липсата на напредък в диалога със САЩ, подчертавайки, че преговорите са „глупав заговор“, насочен към забавяне на напредъка на страната, информира Фокус.

Изданието припомня, че Пхенян призова САЩ да предложат нови условия на сделката, след като февруарската среща в Ханой между американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, приключи безрезултатно. След неуспешна среща на върха КНДР възобнови ракетните изпитания и също заплаши да започне отново тестовете на междуконтинентални ракети.

Тръмп към Северна Корея: Джо Байдън може би е заспал и много муден, но не е "бясно куче"

Що се отнася до Тръмп, той сподели „увереност" в отношенията си с Ким Чен Ун. „Харесвам го, той ме харесва, имаме добри отношения. Да видим какво ще стане“, заяви американският президент в кулоарите на срещата на върха на НАТО в Лондон.

Освен това Тръмп отбеляза, че ако не бяха усилията му да преговаря с КНДР, светът вече щеше да бъде потопен в трета по ред световна война. Той също така увери, че САЩ ще използват военна сила срещу Пхенян, ако ситуацията го наложи.

USA Today отбелязва, че миналия месец специалният представител на САЩ за КНДР Стивън Бигън заяви, че всичко зависи изцяло от Северна Корея: Пхенян трябва да демонстрира своята ангажираност към ядреното разоръжаване и искреното си желание да възобнови преговорите. Бигън увери, че възможността за преговори все още съществува.

На свой ред Ри Тае Сунг, първи дипломат на Пхенян, заяви, че „зависи изцяло от САЩ кой коледен подарък ще изберат“. Изданието отбелязва, че КНДР е използвала метафората за „подаръци“ и по-рано: през юли 2017 г. Пхенян изпробва първата си междуконтинентална ракета, след което Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, я нарече „подарък“ за Деня на независимостта на САЩ.

Последвайте канала на

Novini.bg
1806 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.12.06 | 16:12

5

В момента се води трета световна война и тя се води от както си взривихте кулите в Ню Юорк, изроди гадни !!

оцелял от "градежа" СДС-арски българин

2019.12.06 | 12:27

4

Дано скоро четем тук: "След дълго боледуване и в агония пукяса Сандо /Нереза/ или пък ДрагалЪФския Ай дук".

Арменски поп

2019.12.05 | 22:04

3

Кожени ракети за всички драскащи тук !

sivite sa na zemqta i oligofrena trump krie z

2019.12.05 | 20:52

2

awe ne te znam ama kim e 4ovek za razlika ot negara trump
toq oligofren koga 6te kaje 4e sivite sa realni ili da otida v amerika i da kaja na vsi4ki 4e ima izvanzemni

2019.12.05 | 17:20

1

Ако останеш ти, не трета, ами и четвърта световна война ще предизвикаш. Питам се в Америка няма ли психиатри, които да озаптят тоя ненормалник. Като толкова се харесвате с Ким, ами вземете се бе. И двамата сте на един акъл.

Добави коментар

Водещи новини