Новият играч на световното ядрено бойно поле е Япония

  • 01 декември 2019 13:49

  • 1827
  • 8
Новият играч на световното ядрено бойно поле е Япония
© Pixabay

В Далечния Изток се е появила още една голяма ядрена държава в непосредствена близост от китайските брегове, съобщава китайският вестник Sohu, като пояснява, че съвсем не става въпрос за Русия или САЩ. Новият пълноценен играч на световното ядрено бойно поле е Япония.

Както пише изданието, страната на „изгряващото слънце“ „седи тихо“, като се старае да не привлича вниманието към собствената си ядрена програма. За това време под предлог, че развива граждански атомни електроцентрали, тя е успяла да акумулира огромно количество ядрено гориво.

МААЕ: Иран инсталира по-модерни центрофуги за обогатяване на уран

Към момента натрупаното количество е достатъчно за производството на 6000 ядрени бомби. А това е напълно достатъчно за унищожението на голяма държава.

„Тя очевидно реализира някакъв план. Всички, които се интересуват от военното дело, казват: Япония е истинска ядрена държава. И съседните страни трябва да бъдат бдителни!“
Въпреки че САЩ дълги десетилетия възпират развитието на Япония, този контрол е формален, пише изданието. Японците са потаен народ. Те успяха да се възползват от подкрепата на американците, за да прераснат във водеща сила. А на международната сцена те са пълни с амбиции и претендират да играят по-важна роля. И може би дори да предизвикат петте постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН, казват китайците.

Отвориха за туристи епицентъра на Чернобилската авария

Днес, въпреки факта, че японците сами не произвеждат ядрено оръжие, те са лидери в използването на ядрените технологии, отбелязва изданието. И през годините Япония е натрупала достатъчно ядрен материал. Следователно амбициите й на световната сцена не бива да се подценяват. Ако избухне война, японците бързо ще създадат ядрени оръжия - имат достатъчно суровини.

Последвайте канала на

Калина Христова
1827 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2019.12.01 | 16:56

5

Китаиците ще ги смачкат само за 2-3.дена.

2019.12.02 | 10:51

8

Че какво ще правят през останалите 2 дена

2019.12.01 | 14:29

1

ЯПОНЦИТЕ СА ПОТАЕН НАРОД, И ПРЕДИ БЯХА ТАКИВА И ЗАТОВА ЯДОХА ЯДРЕНАТА ТОЯГА. СЕГА ПРОСТО ЩЕ ГИ ИЗТРИЯТ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА.

Vse pak e neshto

2019.12.01 | 17:54

7

qponcite ne gi misli ti.nikoga nqma da gi razberesh.po skoro rugai luti chiski s slanina pi si rakiqta i ne komentira typotii

Крум Усаински-Крупник

2019.12.01 | 15:25

2

Цървули!!!При положение,че съседи са ти такива болшевишки примитиви като Рускенефа,Северна Корея и Китай,е нормално да се готвиш за отбрана!!!Тоталитарните режими на тези болшевишки кочини,наивно смятат,че останалите страни ще си стоят кротко,докато те си пълнят ядрените арсенали и се хвалят с това!!!Един ден Велика Америка ще ги изчегърта от картата на Света,само чака подходящият момент!!!Ура и Слава!!!

Bai hui

2019.12.01 | 17:52

6

dano po skoro Russia da bude zalichena ot zemnoto prostranstvo.ama purvo i bulgarskite rusofili da otida v Russia za da budat zalicheni i te ot zemnoto peostranstvo

2019.12.01 | 16:53

4

крумчо,да не си гълта спермата на една цяла Руска рота.?????

Мaйka ти щe eбa, пeдepacт нeщacтeн!

2019.12.01 | 16:22

3

Щe ти paзпopя пeдaлckия зaдниk, гpoзeн гeй oтвpaтитeлeн! Cтo xyя в ycтaтa ти щe вkapaм, бeзпoлoв джeндep, тpeтoпoлoвo xoмo извpaтeнo!

Добави коментар

Водещи новини