Полицията в Хонконг отново разгони протестен митинг със сълзотворен газ

  • 27 октомври 2019 11:14

  • 119
  • 0
Полицията в Хонконг отново разгони протестен митинг със сълзотворен газ
© Getty Images

Полицията в Хонконг използва днес сълзотворен газ, за да разпръсне митинг срещу цялостното поведение на полицията в продължаващите вече няколко месеца протести в защита на демокрацията, предаде Асошиейтед прес.

Участниците в акцията отправяха нецензурни изрази срещу полицаите и ги наричаха "ченгета гангстери". Организаторите бяха обявили за място на протестната акция крайморски парк, но властите казаха, че тя не е разрешена и наредиха на събралото се множество да напусне мястото. Това доведе до размени на остри реплики и напрежението рязко се засили. Тогава полицията реши да използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите.

Полицията е обект на критики заради твърдата си тактика срещу демонстрантите с използване на сълзотворен газ, лютив спрей, гумени куршуми и водни оръдия. В отговор на това срещу силите на реда се сипят камъни и самоделни запалителни бомбички.

Протестиращите казаха също, че ще демонстрират и в подкрепа на етническите и религиозните малцинства в бившата британска колония в знак на единство, след като полицията миналия уикенд обля с водни оръдия една джамия и намиращите се край нея хора, отбелязва АП.

Последвайте канала на

БТА
119 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини