Чавушоглу: Реформите са приоритет на Турция

  • 23 април 2019 21:25

  • 804
  • 2
Чавушоглу: Реформите са приоритет на Турция
© Gettyimages

Реформите в Турция са важни за нас. Под инструкциите и ръководството на нашия президент реформите са приорите на Турция, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу на съвества пресконференция в Анкара с белгийския министър на външните работи Дидие Рейндерс, съобщи турският телевизионен канал НТВ. Чавушоглу каза, че се осъществява работа в рамките на съдебна реформа в Турция и това се споделя със Съвета на Европа и ЕС.

Чавушоглу посочи, че по време на разговорите с белгийския му колега, са били разгледани двустранните отношения и е било изразено единодушно мнение, че трябва да се осъществят посещения на високо равнище между двете страни, предаде БТА.

Чавушоглу каза още, че в най-скоро време трябва да се проведе заседание на съвместната икономическа и търговска комисия, като изтъкна важността от обсъждане на редица двустранни въпроси от икономиката до търговията и консулските въпроси. Турският външен министър отбеляза, че търговският стокообмен между двете страни постепенно се увеличава, както и размерът и броят на инвестициите, но добави, че резултатите са под потенциала.

Той подчерта, че наред с разнообразяване на стоките в двустранната търговия и насърчаване на инвестициите, може да се постигне сътрудничество между фирми от двете страни в трети страни и на първо място в страни от Африка, а също и в Ирак. Чавушоглу добави, че може да се повиши също равнището на търговския стокообмен.

Последвайте канала на

Нора Виткова
804 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lissa

2019.04.23 | 23:41

2

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆S︆︆e︆︆x︆︆y︆︆d︆︆r︆︆o︆︆m.︆︆C︆︆o︆︆m
***************************************************************
Не в момента с момичета? Да, всички хора обичат големи неща и дълги действие. Опитайте >︆︆>︆︆> >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆X︆︆X︆︆m︆︆ac︆︆ho.︆︆C︆︆o︆︆m

Иван

2019.04.23 | 23:10

1

Фак ю циганско турска сган

Добави коментар

Водещи новини