Срещата на четири очи между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун продължи 10 минути

  • 27 февруари 2019 17:08

  • 3651
  • 4
Срещата на четири очи между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун продължи 10 минути
© gettyimages

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, и президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския приключиха срещата си на четири очи, продължила около 10 минути, предаде ТАСС.

След това започна официална вечеря, в която от американска страна участват държавният секретар Майк Помпейо и началникът на канцеларията на Белия дом Мик Мълвейни, а от севернокорейска - заместник-председателят на ЦК на Корейската трудова партия Ким Йон-чхол и министърът на външните работи И Йон-хо. Има преводачи от двете страни, но не присъства Ким Йо-чен, сестра и близък съветник на Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,. Очаква се вечерята да продължи близо два часа, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

В началото на вечерята Тръмп даде висока оценка на своите "много специални отношения" с Ким, съобщи АП. Преди това американският президент изрази надежда пред репортери в хотел "Метропол", че "много неща ще бъдат решени" и че срещата ще доведе до "чудесна, наистина чудесна ситуация" в дългосрочен план. Тръмп предположи, че вечерята ще бъде кратка, защото се очаква четвъртък да бъде "много натоварен ден".

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, приключиха вечерните си срещи в Ханой за малко повече от два часа, предаде АП. Тръмп напусна хотел "Метропол" след продължила 90 минути вечеря с Ким, на който присъстваха техни високопоставени съветници. Преди това двамата ръководители се поздравиха топло пред репортери и имаха кратка среща на четири очи.

Белият дом не даде информация за "социалната вечеря", преминала при ограничен достъп за медиите. Утре Тръмп и Ким ще имат още срещи, преди президентът на САЩ да отпътува за родината си. АП отбелязва, че Белият дом не е допуснал четирима репортери от печатни медии, включително един от АП, да отразят началото на вечерята. Според агенцията това е станало, след като двама от тези репортери са задавали въпроси на Тръмп при предишните прояви от срещата на върха.

Прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс разпространи изявление, в което се казва, че поради "деликатното естество на срещите трябва ограничим до малка група присъстващите за вечерята". Преди това Сандърс бе казала, че на вечерята няма да бъдат допускани репортери. Но след като фотографи заявиха, че няма да я отразяват без редакторско присъствие, на мястото на събитието бяха допуснати един журналист от печатна медия и един от радиостанция, съобщи АП.

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския написа в Туитър, че е имал "много добър диалог при днешната първа среща във Виетнам със севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, предаде Ройтерс. Белият дом съобщи, че двамата лидери ще имат "церемония за подписване на общо споразумение" в края на срещата на върха във Виетнам утре.

"Имахме много важна среща и вечеря с Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, в Ханой, Виетнам, тази вечер", писа Тръмп в Туитър след приключването на първия ден от втората среща на върха с лидера на Северна Корея.

Двамата ще имат нова 45-минутна среща насаме утре, последвана от среща в разширен формат с техните помощници, съобщи Белият дом. Според ДПА след разговорите Тръмп и Ким ще подпишат обща декларация утре в 14:05 ч. местно време в Ханой (07:05 по Гринуич).

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3651 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2019.02.27 | 18:40

4

Израел троли МоSSковия на световното изложение за авиационна техникa АЕРО ИНДИЯ. На рекламно видео израелска противовъздушна cиcтeмa сваля летящи москвичи Ка-50 и Су-35. Най-смешното е, че МоSSковия е на АЕРО ИНДИЯ с москвичите си.

По-рано популярност доби друго рекламно видео на Израел от същото изложение, в което анти-радарна cиcтeмa дронове yнищoжава безаналоговите C-400.

Най-вероятно Тел Авив дeбeло намеква на Москва, че ако не спазват договореностите в Сирия, за руските пълчища може да стане тежко на други фронтове, например Украйна.

Израел има основания да негодува, след като Путин предаде на касапина от Дамаск установки С-300, след като сирийски разчет свали руски разузнавателен самолет с руска ракета, но обвини за това Израел, миналата година.

Кимчо,

2019.02.27 | 17:03

1

е казал на рижавия Дони да си навре страпона отзад.Обещал е да бъде нежен със Мелани.

Объркан си !

2019.02.27 | 18:29

3

Не, че корееца може да прави секс !?

Той едвам ходи или по скоро се търкаля !

Сагурно по пет минути си го търси, като му се допика !


Уча се !

2019.02.27 | 18:26

2

Тръмп имал много специални отношения с Ким Чен Ун !?

Някой изобщо вярва ли, на този клоун !?

Само след два часа, може друго да заговори !

А и е почти сигурно, че играе роля, за пред света и корееца !

Тръмп е всичко друго, но не и човек,на който може да се разчита за договорки !

Добави коментар

Водещи новини