Най-малко 70 души загинаха при пожар в Бангладеш

  • 21 февруари 2019 06:29

  • 404
  • 1
Най-малко 70 души загинаха при пожар в Бангладеш
18 63дни
© gettyimages (архив)

Най-малко 56 души загинаха при пожар в бангладешката столица Дака, съобщи ДПА, като се позовава на местните власти.

По-рано се съобщаваше за 41 жертви. Пожарът избухнал в жилищна сграда, в която имало складове с химически продукти, и бързо обхванал четири съседни сгради, в които също се съхранявали химикали. Според спасителните служби броят на жертвите се очаква да нарасне.

Броят на жертвите на пожара в Дака, столицата на Бангладеш, нарасна на 70 и вероятно още ще се увеличава, съобщи Ройтерс, като се позовава на местните власти. Пожарът избухнал в четириетажна жилищна сграда, в която имало складове с химически продукти, и бързо обхванал четири съседни сгради, в които също се съхранявали химикали. Причините за пожара се разследват, но според първоначални данни той е тръгнал от избухнала газова бутилка.

В квартала в старата част на столицата, където избухнал пожарът, улиците са много тесни, а сградите са долепени една до друга, отбелязва АФП. Очевидци разказали, че на улицата имало задръстване, когато огънят пламнал. Пожарът се разпространил толкова бързо, че хората не могли да се спасят. Сред жертвите имало минувачи, хора които вечеряли в ресторанти и участници в годежно празненство, съобщил заместник-началникът на столичната полиция Ибрахим Хан.

В гасенето на пожара са участвали над 200 огнеборци. Призори огънят вече бил под контрол, но не напълно угасен.

Последвайте канала на

БТА
404 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мишо

2019.02.21 | 06:44

1

А нещо да напишете за Тамцукту. Че папагал е сринал гнездо и има и жертви.

Добави коментар

Водещи новини