Афганистан обвини САЩ в тайна игра с талибаните

  • 17 февруари 2012 09:43

  • 894
  • 0
Афганистан обвини САЩ в тайна игра с талибаните
©

Преговорите с талибаните се водят от правителството на САЩ без одобрението на афганистанските власти, заяви днес в Исламабад афганистанският президент Хамид Карзай, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Карзай е в пакистанската столица за участие в среща на върха с колегите си от Пакистан и Иран. Основна тема на форума е обстановката в Афганистан и перспективите за вътрешноафганистанско уреждане. "Контактите с талибаните се водят от САЩ без одобрението на официален Кабул", изтъкна Карзай. Той заяви също, че всяко решение относно процеса на преговори с движението "Талибан" трябва да взема не Вашингтон, а властите на Афганистан. "Колкото до преговорите с талибаните, те трябва да се водят от наше име, а не от името на САЩ", добави афганистанският президент.

Карзай заяви също, че официален Кабул не смята да участва в контактите с талибаните, които по инициатива на Вашингтон се провеждат понастоящем в Катар. По думите на президента официален Кабул ще установи отделно от американците своя линия за контакти с талибаните. "Ние ще водим преговори с талибаните не в Катар, а в Турция или Саудитска Арабия", заяви Карзай.

Последвайте канала на

БТА
894 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини