Жертвите от автобусната катастрофа в Индия вече са 55

  • 11 септември 2018 19:33

  • 2842
  • 0
Жертвите от автобусната катастрофа в Индия вече са 55
© Getty Images/Guliver (aрхив)

Препълнен автобус падна в дефиле в Индия, при което загинаха най-малко 55 човека, а 33 бяха ранени, заявиха властите, цитирани от световните агенции.

Това е една от най-тежките подобни злополуки тази година. Автобусът превозвал поклонници и се връщал от разположен на възвишение хиндуистки храм в южния щат Телангана. Шофьорът, който е сред жертвите, загубил контрол и превозното средство паднало в крайпътен дол. Повечето пътници са получили сериозни наранявания. Пострадалите са откарани в болници в района.

Според медийни информации до катастрофата се стигнало, след като спирачките на автобуса са отказали. Представител на местните власти обаче каза, че това трябва да се разследва, и посочи, че в превозното средство са пътували 94 човека, включително шофьорът и кондукторът, при разрешени 52.

Минувачи се втурнали да помагат, като се провирали през счупените прозорци на автобуса и изнасяли загинали и ранени хора.

"Автобусната катастрофа в окръг Джагтиал в Телангана е толкова потресаваща, че не може да се опише с думи", заяви министър-председателят Нарендра Моди. Той изрази съболезнования на семействата на загиналите и каза, че се моли за възстановяването на ранените.

Смъртоносните автобусни катастрофи са често явление в Индия, която е на първо място в света по брой жертви при пътни злополуки. По пътищата в страната годишно умират около 150 000 души.

Последвайте канала на

БТА
2842 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини