Президентът Индия на държавно посещение в България

  • 04 септември 2018 14:04

  • 554
  • 0
Президентът Индия на държавно посещение в България
© Novini.bg

По покана на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, от 4 до 6 септември президентът на Индия Рам Натх Ковинд ще бъде на държавно посещение в България. Той ще бъде придружаван от съпругата си Савита Ковинд. Перспективите за активизиране на политическия диалог, двустранното търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество и културния и образователен обмен се очаква да бъдат във фокуса на срещата на двамата президенти. На 5 септември от 10.00 часа на площад „Св. Ал. Невски“ ще се състои церемонията по официалното посрещане на президента Ковинд и водената от него делегация.

От 10.25 часа двете президентски двойки ще разговарят на „Дондуков“ 2, след което президентите Радев и Ковинд ще проведат среща „на четири очи“.

От 10.50 часа ще започнат пленарните разговори между официалните делегации на България и Индия. В 11.35 часа в присъствието на двамата президенти в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 ще бъдат подписани двустранни документи - Програма за сътрудничество в областта на науката и технологиите за периода 2018-2021 г.“, Меморандум за сътрудничество в областта на туризма и Меморандум за разбирателство между Индийския съвет за културни отношения и СУ „Св. Климент Охридски“ за гост-преподавател по хинди. Президентите Радев и Ковинд ще направят съвместни изявления за медиите от 11.45 часа.

От 15.30 ч. индийският държавен глава Рам Натх Ковинд ще изнесе лекция в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“ на тема „Образованието като инструмент на промяна и общ просперитет“.

В 16.30 часа двамата президенти ще закрият Българо-индийски бизнес-форум, който се състои в столичния „София хотел Балкан“. На 6 септември президентите на България и Индия ще открият в София паметник на легендарния водач на индийското движение за независимост Махатма Ганди.

Церемонията ще започне от 11.00 часа в Южния парк в столицата. В рамките на визитата си в България държавният глава на Индия Рам Натх Ковинд ще проведе среща с министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Двете президентски двойки ще посетят Националния исторически музей. Официалната делегация, водена от индийския президент, включва министърът на земеделието и селското стопанство Паршотам Рупала, членове на парламента на Република Индия.

Последвайте канала на

Нора Виткова
554 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини