Блокираните в пещера тайландски футболисти оцеляха след 10 дни

  • 03 юли 2018 07:34

  • 2973
  • 0
Блокираните в пещера тайландски футболисти оцеляха след 10 дни
© gettyimages

Дванадесетте тайландски футболисти и техният треньор, които бяха в неизвестност 10 дни в пещера, бяха открити живи. Групата от младежи на възраст между 11 и 16 години се бе загубила в подземни лабиринт, но оцеля.

Те са оставяли знаци по стените, благодарение на което са намерени. В момента тече операция по изваждането им, но местните власти са категорични, че всички 13 души са живи и в сравнително добро здраве.

Комплексът Тхам Луанг се намира в северната част на страната. Той редовно се наводнява в периода до септември-октомври. За да могат децата да излязат преди есента, ще им се наложи да се научат да преминават през коридори, пълни с кална вода – нещо, което според експертите е твърде опасно. Сложно е и оставането под земята, защото то ще изисква непрекъснато снабдяване с храни и провизии. Към момента опитите да се изпомпа част от водата също нямат успех. Спасители обхождат района в търсене на друг вход към пещерата.

Въпреки предстоящите трудности, близките на децата очаквано си отдъхнаха при новината, че всички са намерени живи и здрави.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2973 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини