Индия се оказва най-опасната страна в света за жените

  • 26 юни 2018 11:53

  • 6981
  • 1
Индия се оказва най-опасната страна в света за жените
© pixabay

Индия е най-опасната страна за жените, с висок риск от сексуално насилие и подлагане на робски труд. Това сочи публикувано днес проучване на експерти от цял свят, цитирано от Ройтерс и разпространено от БТА.

На второ и трето място в света са Афганистан и Сирия, показва проучването на Фондация "Томсън-Ройтерс", която е анкетирала около 550 експерти по проблемите на жените. На четвърто и пето място са Сомалия и Саудитска Арабия.
САЩ са на десето място, и на трето място по опасност от сексуално насилие, тормоз и принуждаване към встъпване в сексуални отношения.

Индия е начело на списъка, като е най-опасна за жените в три отношения: сексуално насилие, тормоз и трафик на жени, включително с цел принудителен труд, сексуално робство и поробване на домашни прислужници.

Афганистан е най-опасна страна в света за жените по три показателя: несексуално насилие, липса на здравеопазване и достъп до икономически ресурси.

Сирия е на второ място по опасност за несексуално насилие срещу жените (както свързано с конфликта, така и домашно насилие), така и по липса на здравеопазване.

Сомалия, която е обхваната от конфликт от 1991 г. насам, е на трето място сред страните, в които жените са изложени на риск от липса на здравеопазване и от вредни за тях културни и традиционни обичаи. Това е и петата страна, в която жените имат най-малък достъп до икономически ресурси.

Саудитска Арабия е втората най-опасна за жените страна по отношение на дискриминация, включително на работното място, както и по отношение на достъпа до участие в икономиката. Кралството е на пето място по показател културни и религиозни обичаи, опасни за жените.

Пакистан е на шесто място в общата класация и на четвърто място по достъпа до икономически ресурси и дискриминацията и по опасността от обичаи, които включват "убийства на честта". Страната е и на пето място по опасност от несексуално насилие.

Демократична република Конго е на седмо място в общия списък. ООН предупреждава, че милиони хора в страната живеят при ужасяващи условия. Страната е втората най-опасна по отношение на сексуалното насилие и заема между седма и девета позиция по останалите проблеми.

Йемен е на осмо място поради слабо представяне по достъпа до здравеопазване, икономически ресурси, опасни за жените обичаи и несексуално насилие. Страната е обхваната от хуманитарна криза и 22 милиона души имат нужда от жизненоважна помощ.

Нигерия е на девето място в общия списък, като правозащитни групи обвиняват армията в изтезания, изнасилвания и убийства на мирни граждани при продължаващия 9 години конфликт с екстремистите от Боко Харам. Нигерия дели с Русия четвъртото място по опасност от трафик на хора и шесто - по опасност от традиционни обичаи.

САЩ са единствената западна страна в челната десятка, където са на 10-о място. Те делят със Сирия третото място по опасност от сексуално насилие, включително изнасилване, сексуален тормоз, принуждаване към сексуални отношения и липса на достъп до правосъдие при случаи на изнасилване.

Последвайте канала на

Владимир Василев
6981 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ZARSTVO BALGARIA

2019.02.01 | 17:04

1

Ден на признателност и почит към жертвите на комунизма #първиФевруари
На Първи февруари почитаме паметта на жертвите на комунизма. Датата не е избрана случайно.
В мразовитата утрин на 01.02.1945 в централните софийски гробища са разстреляни и заровени в безименна яма 8 царски съветници, 22-ма министри, 67 народни представители и 47 генерали и висши офицери (виж тук: https://bit.ly/2S6tsYa)

На 01.02.1945 са загинали най-много висши офицери в българската история! Не във война, а убити от най-долна порода слуги на Империята на злото.

Екзекуциите са извършени незабавно след присъди произнесени от "Наордния съд" - незаконна структура, чиято единствена цел е да облече в някакви дрипи на легитимност кървавата разправа на Империята на Злото с политическия, стопанския и военния елит на България!

В мразовитата утрин на първи февруари 1945-а е извършена най-масовата екзекуция на политически и военен елит на една държава в човешката история!

"Народния съд" осъжда на смърт общо 2730 души, а 305 получават доживотен затвор. Около 200 души от осъдените на смърт са избити още преди провеждането на съдебните процеси. Конфискувани са над 200 предприятия, както и огромен брой недвижими имоти и вещи. Изселени са 4325 семейства на близки на осъдени, като броят на членовете им възлиза на близо 12 000 души.

Така нареченият "Народен съд" осъжда на смърт и екзекутира като фашисти повече хора, отколкото трибуналите в Германия, Франция, Холандия, Австрия, Италия взети заедно ... Това е само достатъчен факт, който доказва, че единствената идея на Москва и нейните свине е тотална разправа с неудобните на режима.

Десетки хиляди други са избити без съд и присъда из цялата страна - учители, лекари, писатели, възрожденци, свещеници, кметове, предприемачи!

Започва най-тъмната страниця в историята на България, страница изписана с кръвта и мъката на десетки хиляди!

Инсталирането на македонската нация с реки от кръв, първата и единствена в историята на България система от концлагери, първата и единствена в историята на България репресия срещу християни и въобще всички религии, три фалита и режим приключил с потресаваща бедност и рухнала социалистическа икономика (виж същото е Венецуела днес), ЧЕРНОБИЛ, насилствената смяна имената на мюсюлманите в България ... престъпленията на свинете на Московията срещу Бъглария нямат край и продължават и днес, далеч след 1989-а!

Никога няма да забравим, винаги ще напомняме, защото метастазите на Московията правят всичко възможно дори и днес да не знаем, да не се изучават в училищата престъпленията им!
https://bit.ly/2WkKGQR

Добави коментар

Водещи новини