Северна Корея все още не е дала официален отговор за срещата с Тръмп

  • 12 март 2018 14:03

  • 919
  • 0
Северна Корея все още не е дала официален отговор за срещата с Тръмп
© Getty Images

Южна Корея съобщи, че все още не е получила отговор от Пхенян за среща между лидера на КНДР Ким Чен-ун и президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, информира Би Би Си.

Изненадващо Тръмп обяви в петък, че е приел покана на КНДР за директни разговори. Представители на Република Корея заявиха, че Ким Чен-ун е готов да се откаже от ядрените си оръжия.Но все още има сериозни неясноти около заплануваните разговори - не е договорено място на срещата и дневният ред. Анализаторите са скептични, че от разговорите може да излезе нещо съществено с оглед сложността на въпросите.

"Нито сме виждали, нито сме получавали официален отговор от режима на Северна Корея относно срещата на върха КНДР-САЩ", каза говорител на Министерството по въпросите на обединението на Република Корея. Мисля, че по този въпрос подхождат предпазливо и те се нуждаят от време, за да организират позицията си, поясни представителят.

Според президента на Южна Корея Мун Дже-ин преговорите с КНДР са "ценен шанс" за постигане на "траен мир".Междувременно говорителят на Синия дом заяви, цитиран от "Ройтерс", че Китай и Южна Корея споделят една и съща позиция по казусите на Корейския полуостров. Пекин подкрепя заплануваните преговори Южна Корея-КНДР и САЩ-Северна Корея.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
919 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини