Най-малко 25 загинали при пожар в ислямско училище в Малайзия

  • 14 септември 2017 07:01

  • 1616
  • 1
Най-малко 25 загинали при пожар в ислямско училище в Малайзия
© Pixabay

Най-малко 25 души, включително ученици, са загинали при пожар, избухнал рано тази сутрин в религиозно ислямско училище в Куала Лумпур, столицата на Малайзия, предаде Франс прес, цитирайки местен служител.

Известието за пожара е постъпило в 5:40 ч, се посочва в съобщение на малайзийската противопожарна служба.

Сред загиналите има ученици и учители от образователното учреждение. Според Ройтерс засега е потвърдена смъртта на 22-ма ученика - момчета, и на двама учители.

Училището "Дарул Куран Интифакия" е тип пансион, в който питомците учат наизуст текстове от корана. Огънят е тръгнал от спални помещения на най-горния етаж на 3-етажната училищна сграда. Там са намерени най-голям брой жертви. Според шефа на полицията в Куала Лумпур загиналите момчета са на възраст 13-17 години. Те вероятно са се задушили от дима, предизвикан от огъня.

Спалнята имала само един изход и много от жертвите се оказали в капан, от който не могат да излязат. Свидетели твърдят, че са чували викове на децата за помощ след като огънят пламнал.

Спасителните работи на мястото на трагичното произшествие и броенето на телата продължават. Труповете били наредени един върху друг в ъгъла на едно помещение. Започнало прехвърлянето им в моргата на съседна болница.

Ройтерс съобщава също, че има седем пострадали, които са отведени в болница. 11 души са били спасени, но не се уточнява как.
Стотици хора, включително семействата на някои от жертвите, са се събрали пред училището.

Полицията не подозира умишлен палеж. Най-вероятната причина за пожара е късо съединение в електрическата инсталация, съобщи един от шефовете на пожарникарите пред репортери пред училището.

Училищата от този тип в Малайзия не са администрирани от образователното министерство, а са под егидата на религиозните власти.

Последвайте канала на

БТА
1616 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
асд

2017.09.15 | 11:53

1
алах е решил да ги прибере понеже са много вярващи. сега са в рая с по 70 девици на калпак. по цял ден оргии си правят.

Добави коментар

Водещи новини