Китайка оцеля над 38 часа в открито море

  • 16 август 2016 12:56

  • 9961
  • 2
Китайка оцеля над 38 часа в открито море
©

32-годишна китайка оцеля повече от 38 часа в открито море. Невероятната й история е по страниците на всички местни медии. Без никакви помощни средства жената, чието име не се споменава, е успяла да се задържи на повърхността, докато не била открита и спасена от рибари.

Младата китайка пътувала със своите родители на круизен кораб от Япония към Китай. Вечерта на 10 август тя казала на близките си, че отива да се поразходи по палубата, след което изчезнала мистериозно. Екипажът на плавателния съд и над 100 човека обискирали лайнера сантиметър по сантиметър. В крайна сметка било установено, че жената е паднала зад борда. На притеснените родители било обяснено, че най-вероятно дъщеря им е загинала, защото палубата е висока над 20 метра.

Въпреки голямата височина, момичето оживяло след падането. Нещо повече – над 38 часа тя плувала към брега, ориентирайки се по звездите и слънцето. На 12 август изнемощялата жена била спасена от рибари.

По-късно станало ясно, че китайката е оцеляла благодарение да добрата си физическа подготовка. Като малка тя се занимавала с плуване.

В момента младата жена се намира под лекарско наблюдение, без опасност за живота. Очаква се в близките дни да бъде изписана от болницата и да се прибере при щастливите си близки.

Последвайте канала на

Novini.bg
9961 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.01 | 14:59

2
Браво на момичето! Видно е също, че Бог помага на всички
Гост

2016.08.18 | 11:00

1
Особенно на тези с добра физическа потготовка!!

Добави коментар

Водещи новини