Лидерите на Китай и ЕС обсъдиха икономически въпроси в Пекин (снимки)

  • 12 юли 2016 20:32

  • 1266
  • 0
Лидерите на Китай и ЕС обсъдиха икономически въпроси в Пекин (снимки)
© Getty Images/Guliver

Китайският президент Си Цзинпин се срещна днес с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето като част от започналата днес среща на върха Китай-ЕС, предаде ТАСС, цитирайки агенция Синхуа.

За срещата между Си и европейските лидери бяха акредитирани чуждестранни журналисти, но по-късно акредитацията им бе отменена, без да се посочи причина.

Си е изразил надежда за активно участие на европейските страни в китайската инициатива "Икономически пояс: Път на коприната", за по-добра координация на стратегиите за развитие и взаимно разбирателство. Той призова Китай и ЕС към укрепване на координацията и взаимодействието в рамките на Г-20, Международния валутен фонд и други многостранни формати.

Европейските лидери се срещнаха и с китайския премиер Ли Къцян, който изрази надежда Пекин и Брюксел възможно най-скоро да сключат всеобхватно инвестиционно споразумение и да проучат възможността за създаване на зона за свободна търговия, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1266 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини