Земевладелец отсече емблематично дърво заради досадни туристи

  • 30 март 2016 15:47

  • 2769
  • 0
Земевладелец отсече емблематично дърво заради досадни туристи
©

Топола, превърнала се в местна знаменитост в района на Бией на японския остров Хокайдо, беше отрязана безмилостно от собственика на терена, където растението се извисяваше в продължение на десетилетия, пише "Новинар".

Земевладелецът бил вбесен от тълпите туристи, които прииждали от цяла Япония и други части на света, за да запечатат живописната картина. Той се ядосвал особено, че неканените гости се държали крайно арогантно, тъпчели целогодишно полето му и не можел да отгледа прилична реколта заради вечно пъплещите групи.

Местните жители споделят с мъка, че наричали дървото "Философа" заради особената му форма, напомняща на наведена глава, потънала в размисли.

„Тополата винаги се извисяваше насред полето. Очаквах да остареем заедно”, коментира 68-годишен японец.

Според собственика на терена старата топола е била в лошо състояние и при буря е можела да се стовари върху отглежданите посеви или някой невнимателен посетител. Въпреки че земевладелецът поставил предупредителна табела на китайски и английски, любопитните продължили да прииждат, за да щракнат Философа. Колите на туристите блокирали всекидневните дейности на местните и така се стигнало до отсичането на тополата.

Последвайте канала на

Novini.bg
2769 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини