ИД обезглави заподозрян за трафикант и го разпъна на кръст край Алепо

  • 14 октомври 2015 19:38

  • 3402
  • 0
ИД обезглави заподозрян за трафикант и го разпъна на кръст край Алепо
© Gettyimages/Gulliver

Джихадисти от „Ислямска държава" обезглавиха заподозрян като „трафикант на хора" мъж и го разпънаха на кръст край град Алепо в Сирия, съобщиха световните агенции.

На гърдите му била залепена бележка с надпис на арабски.

Наказанието било изпълнено, тъй като екзекутираният „крадял мюсюлмани", твърди в Туитър привърженик на ИД. По думите му това означавало, че мъжът се опитвал да помогне на някой избягал от терористичната група, но това не можело да се провери.

Съществуват мрежи от трафиканти на хора в Сирия, които таксуват бежанците между 1350 и 4300 евро, за да ги изведат от контролираната от ИД територия, заяви пред „МейлОнлайн" местна жена, която организирала подобни бягства.

Десетки похитени момичета язиди, които са изнасилвани и пребивани от джихадистите, се самоубиват, ако не успеят да избягат, подчертава тя.

По думите на мъж, който твърди, че е спасил 400 язиди от ръцете на екстремистите, няколко души от неговата група били заловени и екзекутирани от ислямистите.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че 47 членове на групировката Ислямска държава са били убити от свои съратници, тъй като били сметнати за дезертьори.

Последвайте канала на

3402 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини