Китай планира развитието на туризма по границата си с Русия и Северна Корея

  • 13 февруари 2015 13:53

  • 1591
  • 3
Китай планира развитието на туризма по границата си с Русия и Северна Корея
©

Китай планира да създаде международна туристическа зона по границата си с Русия и Северна Корея, съобщи агенция "Ройтерс", позовавайки се на китайската "Синхуа".

Дзян Чаолян, губернатор на провинция Дзилин, заяви, че местната администрация ще разработи план за развитието на района около делтата на река Тумъндзян като международна туристическа зона. Река Тумъндзян е и граница между Китай и Северна Корея. Предвижда се посетителите да влизат в туристическата зона без визи, а магазините да са безмитни.

В дългосрочен план Южна Корея, Япония и Монголия ще се включат в зоната чрез магистрали, жп линиии и полети, планира Джао Сяодзюн, директор на туристическата администрация в Дзилин. Инициативата е била на местните власти в град Хунчун, които предложили идеята през 2013 г.

Това е възможност за Северна Корея да се превърне в туристическа атракция и да извлече икономическа полза. Много от проектите на Пхенян са насочени към китайски туристи, за които КНДР е изгодна дестинация. Въпреки че много китайци пътуват до Париж, Лондон и Ню Йорк, някои посещават и Северна Корея заради носталгията по времето, когато самият Китай се отвори за света през 80-те години.

Китай е най-важният дипломатически и икономически съюзник, макар че през последните години подкрепата на Пекин беше разклатена заради ядените тестове на Пхенян и враждебността със Северна Корея, коментира агенция "Ройтерс".

Последвайте канала на

1591 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
kurti

2015.02.17 | 07:22

3
Аха ха ха ах!! Вече и китайците гледат на руснаците и на С корейците като на музейни експонати!!

2015.02.17 | 07:22

2
А за границите с Русия нищо ли не се предвижда в програмата ?? И там има какво да се види , например как се пие самогон с буркан на екс ! И как се пада в несвяст за едно денонощие напред !!

2015.02.14 | 10:29

1
ти духаш ли?

Добави коментар

Водещи новини