Сироп за кашлица уби 13 пакистанци

  • 26 ноември 2012 11:28

  • 1833
  • 0
Сироп за кашлица уби 13 пакистанци
©

Най-малко 13 души починаха след приемане на сироп против кашлица в Лахор, втория по големина град в Пакистан. Това принуди властите да затворят три аптеки и един фармацевтичен завод, съобщиха пакистански представители, цитирани от АФП.


Смъртните случаи са регистрирани между петък и неделя в бедняшкия квартал Шандра на Лахор, културната столица на страната. Там хората пият сироп за кашлица и за да се дрогират, казва началникът на местната полиция Атиф Зулфикар. Според него починалите са предимно токсикомани. Шест от жертвите са умрели в болница, другите са открити в кварталните гробища, където се събират наркозависими. Стотина души, страдащи от сърдечни заболявания, починаха през януари в същия град, след като бяха вземали отровни
лекарства местно производство.

Властите на провинция Пенджаб извикаха за разпит собствениците на трите затворени аптеки. Сиропът вече се изтегля от продажба. Проби от него са изпратени за анализ, съобщи началникът на местните медицински служби Хауаджа Салман Рафик. Според д-р Тахир Халил от клиника "Майо" - най-голямата болница в Лахор, може да се очакват и нови жертви. Двама от 20-те натровени пациенти, приети там, са в критично състояние.

Последвайте канала на

БТА
1833 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини