Чии са Орбан и Гутериш? Е, руски са, какви да са!

  • 28 октомври 2024 16:53

  • 505
  • 0
Чии са Орбан и Гутериш? Е, руски са, какви да са!
© Getty Images(архив)/Novini.bg

„Генералният секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно се срещна с руския президент Владимир Путин в рамките на срещата на върха на БРИКС, която се проведе в руския град Казан“.

Когато в Швейцария се проведе среща за обсъждане на мира в Украйна, Гутериш не отиде. Това е един знак. 

Когато путин го покани да му иде НА КРАК на срещата на бриксовете, не се заколеба дори, отиде. Това е друг знак. 

Гутериш се срещна с Путин, поиска от него „справедлив мир“ в Украйна

Има и още нещо, не по-малко лошо. Камерите и фотографите уловиха момента, в който Гутериш се ръкува с путин и… му се покланя. Не беше ясен този сигнал. путин не е корейски или японски дипломат, че да се поздравяват с поклон. Плюс това путин НЕ СЕ поклони в отговор. 

Какво видяха обективите и какво запечатаха? Генералният секретар на ООН се кланя на путин, докато оня го гледа с типичната си нагла усмивчица тип „Мона Лиза“. 

И това на фона, че същият тоя Гутериш не откликна на поканата на Зеленски да участва в украинската среща за мир, но отиде да се кланя на путин. 

И съответно: 

„Украинският президент Володимир Зеленски е отказал да се срещне в Киев с генералния секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно заради посещението му в руския град Казан, където той присъства на срещата на БРИКС, предаде Франс прес“.

Светът разчете сигнала много добре. 

Зеленски отказа да се срещне с Гутериш след посещението му в Русия

В дипломацията ВСИЧКО е знак, символ, сигнал: ръкостискане, поклоняване, посещение, отклонена покана за посещение, присъствие, отсъствие от събития и срещи – ВСИЧКО!

Неслучайно Гутериш е и персона нон грата в Израел. Залитането му към дадени геополитически „кръгове“ започна да става очевадно за света. 

Присъствието му на срещата на БРИКС беше лошо замаскирано зад прекалено прозрачното обяснение за това, че трябвало да обсъди мира с путин. Темата е била плахо повдигната един път и си е останала така… висяща. 

Но пък беше постигнато именно онова, за което говори и Зеленски: „… посещението му в Русия по никакъв начин не спомага за постигането на мир в Украйна и само ще навреди на репутацията на ООН“. 

Така и стана – по никакъв начин не спомогна за постигането на мир в Украйна; и да, навреди на репутацията на ООН. И още как. 

Междувременно, в Грузия се случи масирана руска намеса в изборите, като дори имаше кадри, на които се видяха мутри, нападащи хората в избирателните секции и тъпчещи предварително попълнени бюлетини в урните. Всеки от тях пускаше десетина. И това беше само едно видео доказателство, от един момент, в една секция. Представете си за останалите. Представете си размерите на измамата. 

Президентът на страната Саломе Зурабишвили заяви, че не признава за законни изборните резултати, в които про-руската „Грузинска мечта“ спечели 54% от вота. 

Същата партия и сега управлява и съответно в страната има същите руски извращения, като закона за чуждите агенти, потискане на човешките права на малцинствени групи по същите признаци, по които си провеждат „чистките“ си в русия, и т.н. Европейското бъдеще на Грузия е смачкано от „руската специална операция“ по купуване на класове и дезинформация, към които се включиха и нападения, заплахи и физически саморазправи по време на изборите. Имаше и такива много видео доказателства. 

Президентката на Грузия призова народът да въстане: Станахме жертва на специална руска операция

Светът (или поне нормалната и свободна част от него) заклейми руската намеса, но вижте кой ще пътува до Грузия, за да честити лично изборната победа на руския Троянски кон… 

… другият руски Троянски кон Виктор ОрбанВиктор ОрбанВиктор Орбан (на унгарски: Orbán Viktor) е настоящият министър-председател на Унгария,

Той отива, а с това ЛЕГИТИМИРА резултата, защото Унгария в момента председателства ЕС и той не отива там просто като Виктор ОрбанВиктор ОрбанВиктор Орбан (на унгарски: Orbán Viktor) е настоящият министър-председател на Унгария,, а като председателстващ Съюза. Доста грозно. А, както казахме – в дипломацията ВСИЧКО е знак, символ, сигнал: ръкостискане, поклоняване, посещение, отклонена покана за посещение, присъствие, отсъствие от събития и срещи – ВСИЧКО!

Как ще легитимират пред хората на Грузия и пред останалия свят желанието за касиране на изборите и несъгласието с това руският хибрид да е на власт, при положение, че изглежда, че САМИЯТ ЕС приема резултатите…?

„Грузинска мечта“ обеща да забранява опозиционни на тях партии. А Орбан ще им иде на крак да ги поздрави. Не само, но и ВЕЧЕ им се е обадил да им честити „безапелационната победа“ на изборите в събота. От една матрьошка за друга, с много любов. 

Но за Орбан знаем, че е един от домашните любимци на путин. За такива като него едно е ясно със сигурност – ако хвалят нещо, това означава, че е добро за путин и лошо за свободния свят. Научили сме се да ги използваме като лакмус. 

Ще трябва да се самоцитирам отпреди четири дни: „Орбан твърди, че Брюксел (демек, ЕС) и ссср са еднакви. Не, Орбан не е луд, просто – като всеки предател на собствения си народ – е склонен да лъже на едро. 

Знаете, че Орбан е про-путински. Да кажеш, че Брюксел е като ссср, докато хвалиш и заставаш зад сталиниста путин, е най-обикновен опит с вербално изразяване на мозъчната си повръщня да водиш наивни глупаци за носа. 

Всичко ТОВА, разбира се, се случва докато Орбан не спира да прибира европейски средства. За които смята, че му се полагат по право, докато той се опитва да руши ЕС отвътре. 

Орбан каза наскоро, че ще отвори шампанското, ако другият домашен любимец на путин – Тръмп – спечели изборите в САЩ. Няма изненадани и тук. 

Орбан говори по сценарий, писан в някое кагебейско мазе, повтаряйки, че Брюксел иска да втълпи на унгарските деца „джендър идеологии“. Знаем кои слоеве преповтарят тази лъжа. Знаем и за кои слоеве е предвидена“.

Ако на Орбан толкова не му харесва в ЕС, е свободен да го напусне. В този съюз никой няма да го държи с танкове, като през 1956 г.

_____________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
505 0

Водещи новини