Френското външно министерство пусна видео в подкрепа на Украйна

  • 22 февруари 2024 10:09

  • 219
  • 2
Френското външно министерство пусна видео в подкрепа на Украйна
© Getty images (архив)

Министерството на външните работи на Франция пусна видео в подкрепа на Украйна в навечерието на втората годишнина от началото на съпротивата на Киев срещу руската инвазия, започнала на 24 февруари 2022 г., съобщи Укринформ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13413

Медията поясни, че то е публикувано в социалната платформа "Екс".

Видеото започва с цитат от поемата "Кавказ" на националния поет на Украйна Тарас Шевченко (1814 – 1861 г.): "Никога няма да бъде сломен духът ни, стремежът да бъдем свободни".

"Две години след началото на руската агресия Украйна се сражава за възстановяването на своята териториална цялост в своите международно признати граници. Франция ще продължава да осигурява твърда подкрепа на Украйна и украинския народ", се казва в публикувания в "Екс" материал.

На 16 февруари във френската столица Париж президентите на Франция и Украйна Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога подписаха двустранно споразумение за сигурност.

Украинската информационна агенция, цитирана от БТА, посочи още, че според документа Париж ще предостави на Киев 3 милиарда евро във военна помощ тази година и пълна подкрепа по пътя на присъединяването на Украйна към ЕС и НАТО.

Макрон и Зеленски ще подпишат утре двустранно споразумение в сферата на сигурността

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
219 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.22 | 10:58

2
tocno taka frenski pe dali vece niamate orajie i shte podkrepiata usraina sas vieio i filmceta

2024.02.22 | 10:34

1
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини