Бивш депутат в руския парламент: Евгений Пригожин се обърна срещу създателя си - Владимир Путин

  • 25 юни 2023 19:50

  • 4195
  • 0
Бивш депутат в руския парламент: Евгений Пригожин  се обърна срещу създателя си - Владимир Путин
© Булфото (архив)

"Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг е лично произведение на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, което се обърна срещу създателя си - свали маската на руския президент и показа, че той е страхливец и не може сам да взима решения", това каза в предаването „120 минути“ руският политик Генадий Гудков, който е бивш депутат и бизнесмен.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14014


„Това беше опит за въоръжено въстание, което приключи с разбирателство между Пригожин и Путин. Това въстание не беше насочено директно към Путин. Пригожин е лично произведение на Путин – това е най-верният му човек, за когото той създаде една частна армия. Но в един момент Пригожин влезе в жесток конфликт с министъра на отбраната и загуби връзката с Путин“, каза той.

Гудков смята, че за лидера на „Вагнер“ е било много важно руският президент да му се обади и да го подкрепи срещу министъра на отбраната. „Не изключвам, че е имал данни, че са искали да го унищожат“, отбеляза още той.

Руският политик и бизнесмен бе категоричен, че целта на този поход към Москва е „Пригожин да си запази живота и да съхрани армията „Вагнер“ в този остър конфликт с Министерство на отбраната“. „Това беше спектакъл за един зрител, а този зрител беше Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975“, поясни той.

Генадий Гудков отбеляза, че походът на „Вагнер“ е голям удар по имиджа на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, защото истинският печеливш е Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг. „Той показа, че режимът на Путин е прогнил, както и че президентът е човек, който не може да взима самостоятелни решения. Освен това той е страхливец – вчера заряза всички хора в Кремъл, качи се на самолета и ги остави да се оправят сами“, поясни той.

Руският политик смята също така, че министърът на отбранатаСергей Шойгу  и началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов са неспособни да водят война и да вземат решения. „Те решават проблемите като изпрашат на фронта хора за пушечно месо“, допълни той.

Координатор на руските демократични сили в евроинституциите: Бунтът на "Вагнер" е най-голямата военно-политическа криза в управлението на Владимир Путин

Гудков (роден в град Коломна, Московска област, през 1956 г.) е работил от 1982 до 1993 г. в КГБ  (Комитет государственной безопасности – Комитет за държавна сигурност) и достигнал до чин майор. През 90-те той е бил собственик на няколко охранителни фирми.

Гудков от 1997 до 2001 г. е бил член на консултативния съвет към директора на ФСС (наследничката на КГБ).

Гудков е бил депутат в Държавната дума (долната камара на руския парламент) от 2001 до 2012 г. Имунитетът му бе снет заради обвинения в пране на пари и незаконна търговска дейност, отправени от българския гражданин Ивайло Зартов.

Последният бе осъден у нас на 9 години затвор за присвояване на чужди средства в особено големи размери и безстопанственост, довела до големи финансови загуби.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4195 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини