Координатор на руските демократични сили в евроинституциите: Бунтът на "Вагнер" е най-голямата военно-политическа криза в управлението на Владимир Путин

  • 25 юни 2023 17:03

  • 6038
  • 0
Координатор на руските демократични сили в евроинституциите: Бунтът на "Вагнер" е най-голямата военно-политическа криза в управлението на Владимир Путин
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Това, което се случи вчера, бе най-силната военно-политическа криза в историята на управлението на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и може би най-голямата политическа криза в Русия от 1991 г. (когато крайни комунисти отстраниха от 19 до 21 август лидера на СССР Михаил Горбачов) насам. Това каза в „На фокус” Петър Танев  - млад мъж, който напусна Русия в първите дни на войната.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13391

Събеседникът на НОВА ТВ е координатор на руските демократични сили в европейските институции. Работи в "Мартенс център" - мозъчен тръст на Европейската народна партия.

По думите му руският президент: Твърде дълго поставяше на важни места некомпетентни и неадекватни хора.

Според Танев критиките, отправяни Евгений Пригожин към Сергей Шойгу и руското военно министерство,  са абсолютно основателни.

„Това е уникална ситуация! „Вагнер” в южния град Ростов на Дон беше посрещнат от местните като герой. Пригожин с появата си успя да обедини хора, които изглеждаше невъзможно да се обединят – изявени патриоти, националисти, дори либерално-демократично крило. Всички разбраха, че подобни действия ще ускорят демонтажа на системата на Путин”, коментира Танев.

Пригожин или Путин - кой е големият губещ

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6038 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини