Във войната „срещу НАТО“ даде над 100 000 жертви, а НАТО… още не е дошло

  • 22 февруари 2023 16:23

  • 5684
  • 0
Във войната „срещу НАТО“ даде над 100 000 жертви, а НАТО… още не е дошло
© Getty Images/Novini.bg

Година, без два дни, от началото на тридневната война… пардон, „специална военна операция“; и какво му остана на путин? 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13596

Единственото, което му остана, е да заплашва с ядрено оръжие. Казах „да заплашва“, а не „да използва“, защото използването – ако въобще е възможно – ще бъде гигантската грешка, след която русия, в сегашния си вид, ще остане само раздел в учебниците по история. То не че и сега не се е запътила натам, но може да го направи с повече самоубийствен плам. 

На всички с поне ½ функциониращ мозък е ясно, че в конвенционална война НАТО (или дори само САЩ самостоятелно) ще остави просто едно мокро петно от русия и облак с неприятна миризма.

От оръжията до армията, от уменията на генералите до мотивацията на войниците превъзходството е очевидно. „Втората армия в света“ се оказа втората армия в Украйна. Знаете го вица: „русия води война в Украйна с НАТО// И как върви?// Ами дали са 120 000 жертви, хиляди танкове и бронирани машини, самолети и техника…// А НАТО?// … ами… НАТО още не са дошли. 

Една година води „тридневна“ война. Онова с обувките на платформи щеше да се разхожда на парад в Киев, но му остана само изолацията и бункерният живот. Та, да – всички видяха колко струва; и колкото и путинистите да повтарят: ама той пази цивилните (мхм, баш – като ги обстрелва всеки ден), ама те не са влезли още спецчастите, ама те това, ама те онова… всички видяха и разбраха.

Дори и путинистите дълбоко в себе си знаят, но потискат това гласче – същото, което им казва да мразят ЕС, ама да не го напускат, да хвалят русия, ама да не живеят в нея. 

Значи конвенционалната война с големия им „враг“ НАТО е изключена. В същото време Украйна печели с помощта на НАТО. Колкото и да хвърля пушечно месо, то рано или може да свърши или (по-малко вероятно) руснаците да се събудят от хипнозата и да се разбунтуват. 

Ядрените оръжия ги има, но, ако ги използва (ако въобще може), ще се… има една много хубава дума „окъка“, ще се окъка. Армията, дето беше „втората в света“, а се оказа пълен т@€ак, е добър пример и за избягалия от санитарите обитател на кремъл, който вече не е много сигурен в способностите на прехвалените си зелени човечета. Провалът боли, но е и поучителен. 

Колко му докладваха, че всичко е типтоп в армията? И какво се оказа? Кражби, корупция, никаква модернизация, а генералите – с яхти и вили из цял свят вместо гуми за БТРите и униформи и оръжие за нещастниците по казармите. 

Каква гаранция има, че ядреното му оръжие не е 60-70% брак, ръжда и стара слава на пропагандата? Чуха се такива предположения, дори от най-високо ниво. 

Освен това: ако понечи да го използва и всички по веригата (защото „копчето“ се натиска от много чифта ръце) се съгласят да се възнесат на небето, то има отдавна разписани протоколи за действие в такава ситуация от всички останали ядрени сили. Ракетите се прихващат и унищожават в полет, а след това всички останали изстрелват своите по посока на първоначалния агресор и го превръщат в светлина и топлина. Това, разбира се, е много грубо описание и също така не всички ракети могат да бъдат прихванати и унищожени. Но ядреното унищожение на земята е малко вероятно, защото агресорът няма да има възможност за повторение на атаката, вече не сме шейсетте, седемдесетте или осемдесетте, нещата са различни. 

Да, пораженията ще са големи, цял град в Европа може да престане да съществува. Но с това „постижение“ ще си остане агресорът, след което ще се възнесе при Йосиф Кобзон, за концерт с автографи. 

Факт е обаче, че нито ЕС, нито НАТО, нито САЩ искат да рискуват с ядрен конфликт, защото идиотите виреят, по принцип, пò на изток. 

Та, затова му остава на диктатора едно единствено – да плаши с ядрено оръжие, не да го използва, а да плаши с него, че, ако не му играят по свирката, ще натисне копчето. И сам знае, че натисне ли го наистина и ако има късмета то да проработи, ще му се стори тесен бункерът. Както казват англичаните: не можеш хем да имаш тортата, хем да я изядеш. Иначе казано: ако искаш да си я имаш, да си я гледаш, не я яж, изядеш ли я, край. Та, така и с бункерния герой – засега си има тортата и плаши, че може и да я изяде, ама знае, че изяде ли я…
____________

P.S. Тези на снимката имат деца и зетьове в подходяща за мобилизация и служене възраст. Всъщност, да не ви обяснявам, картинката е по-красноречива: 

Последвайте канала на

Александър Томов
5684 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини