Франция и Япония ще засилят партньорството си в сферата на сигурността

  • 10 януари 2023 06:59

  • 386
  • 1
Франция и Япония ще засилят партньорството си в сферата на сигурността
© Туитър

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и японският премиер Фумио Кишида изразиха днес желанието си да засилят партньорството между двете страни в сферата на сигурността в Азиатско-тихоокеанския регион, предаде Франс прес.

„Тъй като едностранните опити да се промени статуквото със сила в Източнокитайско и Южнокитайско море се засилват и средата за сигурност е все по-напрегната, ние искаме да продължим да насърчаваме сътрудничеството с Франция - една тихоокеанска държава“, каза Кишида, визирайки Китай и намеквайки по-специално за съвместните военни учения с Франция.

Японският премиер започна днес със спирка в Париж обиколката си в Европа и Северна Америка, имаща за цел да се срещне с лидерите на останалите страни от Г-7, на който формат Япония наскоро пое ротационното председателство за една година.

„Франция е водещ партньор в постигането на свободно и отворено Индо-тихоокеанско пространство“, отбеляза японският премиер преди работната вечеря в Елисейския дворец, като приветства също така двустранното сътрудничество в автомобилната индустрия (съюзът между "Рено" - "Нисан" - "Мицубиши"), както и в сферите на ядрената енергия, възобновяема енергия или гражданска авиация.

Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на обеляза общото желание за „изграждане на нови партньорства“ в допълнение към вече съществуващите и спомена за нови „инициативи, необходими за борба с изменението на климата“.

Франция се интересува също от сътрудничество в областта на въоръженията, след като Япония извърши основна ревизия на отбранителната си стратегия и увеличи значително военните си разходи, отбеляза Елисейският дворец.

Двете страни работят също по съвместни проекти за развитие в Азиатско-тихоокеанския регион, като например във Фиджи.

Япония и САЩ ще обсъдят въпроси от сферата на сигурността преди срещата на Кишида с Байдън

Фумио Кишида отбеляза също така решимостта на японското председателство на Г-7 "членовете на формата да действат като единен блок, за да продължат да засилват санкциите срещу Русия" и да подкрепят Украйна.

„Япония може да разчита на нашата непоколебима подкрепа пред лицето на нарушенията на международното право от страна на Пхенян“, каза Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на.

Той покани също така своя гост да посети строителната площадка на катедралата "Нотр Дам", тъй като пожарът в нея през 2019 г. предизвика вълна от съпричастие по света, особено в Япония.

„Бях му обещал, когато дойде в Париж, да мога да му покажа напредъка на работата“, каза Макрон.

Той припомни и графика за повторното отваряне на катедралата в края на 2024 г., който сам постави през 2019 г. и който тогава беше смятан за много амбициозен.

„Виждаме, че когато определяме цел, когато правим нещата по правилния начин ..., вървим напред и следователно ще постигнем тази цел, особено като се справяме добре и правим нещата да изглеждат добре“, каза Макрон.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
386 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Niki2

2023.01.10 | 09:49

1
Mnogo dobre varvich Napred,Pogubi Francia Pedal Nedonosen.

Добави коментар

Водещи новини