Световни лидери поздравиха Антъни Албанезе за изборната победа в Австралия

  • 22 май 2022 13:23

  • 666
  • 3
Световни лидери поздравиха Антъни Албанезе за изборната победа в Австралия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Световни лидери поздравиха Антъни Албанезе за изборната победа в Австралия, съобщи днес сайтът на австралийския тв канал.

"Поздравления за избирането за премиер на Австралия", написа в "Туитър" министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън.

Той добави, че очаква сътрудничество с новото правителство по постигането на споразумение за свободна търговия и в рамките на партньорството AUKUS (между Австралия, Обединеното кралство и САЩ), както и за "сближаването на британския и австралийския народ".

Канадският премиер Джъстин Трюдо описа Канада и Австралия като "близки приятели" и каза, че очаква двамата с Албанезе да прокарат "прогресивни идеи" относно промените в климата.

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн каза, че разговаряла по телефона с австралийския лейбърист и заяви, че Австралия е най-важният партньор и съюзник на нейната страна.

Лейбъристката партия печели изборите в Австралия

Но оттеглящият се външен министър на Франция Жан-Ив льо Дриан се възползва от възможността да каже, че се почувствал "много добре" при вестта, че досегашният премиер на Австралия Скот Морисън е победен на изборите.

През мандата на Морисън Канбера отказа сделка с Париж за закупуването на подводници с ядрено задвижване и вместо това се обърна към съюза AUKUS.

На церемония при предаването на поста на Катрин Колона, следващия пръв дипломат на Франция, Льо Дриан изрази надежда, че Австралия и Франция ще възстановят своя " откровен и конструктивен диалог".

Виолета Симеонова
666 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.05.23 | 10:00

3
ЯЖТЕ МИ ЛАЙНАТА КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИ

2022.05.22 | 13:55

2
Ерата на пидерастията ще приключи много скоро!!
Боксибифо

2022.05.22 | 13:42

1
Където стъпи либерал глад и мизерия протести нищо не се промения при такива.

Добави коментар

Водещи новини