Проф. Владимир Чуков: Възелът между Франция и Турция се затяга

Възелът между Франция и Турция се затяга, каза в сутрешния блок на БТВ арабистът проф. Владимир Чуков. Припомняме, че в събота турският президент Реджеп Ердоган каза, че турският му колега Еманюел Макрон има проблем с мюсюлманите и че се нуждае от преглед за психично здраве.  Днес пък турският президент ще украси корицата на новия брой на френското сатирично издание "Шарли ебдо".

Това е резултат от обтегнатите отношения между двете държави от около година. Това е сблъсък между две държави, които спорят за влияние върху една и съща територия. Започна се от Либия, продължи се в Сирия и в Северен Ирак, заяви проф. Чуков.

Провокативна карикатура на Ердоган на корицата на "Шарли ебдо"

Той коментира и случая с обезглавяването на френския учител Самюел Пати в училищния двор на френския град Конфланс-Сен-Онорин. Убиецът на френския учител е млад чеечнец, роден в Москва и емигрирал заедно с огромното си семейство в Париж.Сестрата на ммчето е от 2014 година в Сирия. Бащата е дал съгласие синът му да направи този терористичен акт. Това семейство по принцип е ислямистки настроено. Този демонстративен акт в центъра на Франция е направен с почерка на "Ислмяска държава", каза още арабистът.

Коментари

 1. 2020.11.01 | 17:15
  А Фолксваген прави там завод. Европейска работа.. За това Ердоган е велик, знае цената на всеки лидер на смешна европа и когато нещо му трябва си ги купува.
 2. 2020.10.28 | 09:09
  Подкрепям Макрон и Франция. Поздравявам френският президент за смелостта и го поздравявам - умен, силен и смел човек!
  1. 2020.10.29 | 09:38
   Само така ,голямо браво на Макрон
 3. 2020.10.28 | 10:01
  В Турция има бойкот на френски стоки. Мисля, че е крайно време да има бойкот и на турски стоки тук.
  1. 2020.10.28 | 11:05
   вече има, нормалните хора не купуват турски стоки
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Анализи

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет