Сеул: Разказът на Болтън за срещата между Тръмп и Ким е неточен

  • 22 юни 2020 10:57

  • 383
  • 0
Сеул: Разказът на Болтън за срещата между Тръмп и Ким е неточен
© Getty (архив)

Разказът на бившия съветник на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Болтън за обсъжданията между лидерите на САЩ, КНДР и Южна Корея, съдържащ се в новата му книга, е неточен и изопачен, заяви днес Сеул.

Мемоарната книга на Болтън за работата му в Белия дом ще излезе утре, но медии вече разпространиха откъси от нея, предаде Ройтерс.

Болтън разказва за разговорите между американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, включително за провала на втората им среща във Виетнам. Болтън изтъква, че южнокорейският президент Мун Дже-ин, който иска подобряване на отношенията със Северна Корея, е създал нереалистични очаквания от срещата - както у Ким, така и у Тръмп.

"Книгата не отразява точно фактите и по същество ги изопачава", това заяви високопоставен южнокорейски служител в сферата на националната сигурност. Според него едностранното публикуване на разкази за подобни обсъждания създава опасен прецедент, нарушава основните принципи на дипломацията и може да навреди на бъдещи преговори.

Джон Болтън: Доналд Тръмп е негоден за президентския пост

Тръмп и Ким се срещнаха за първи път в Сингапур през юни 2018 г. и тази среща подхрани надеждите, че Северна Корея ще се откаже от ядрената си програма. Втората среща на двамата лидери във Виетнам в началото на миналата година се провали, след като Тръмп отхвърли предложението на Ким САЩ да отменят част от санкциите срещу Пхенян, а той в замяна да спре работата на най-големия ядрен обект в Северна Корея.

Последвайте канала на

383 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини