Джон Болтън: Доналд Тръмп е негоден за президентския пост

  • 18 юни 2020 16:59

  • 731
  • 3
Джон Болтън: Доналд Тръмп е негоден за президентския пост
© Getty Images

Бившият съветник на Белия дом по националната сигурност Джон Болтън каза, че американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е негоден за поста, предаде Ройтерс, като се позова на публикувани откъси от интервю.

"Не мисля, че той е годен за поста", заяви Болтън пред телевизия Ей Би Си Нюз.

"Не мисля, че е компетентен да изпълнява тази длъжност", каза бившият съветник на Тръмп.

Болтън представя изключително компрометиращо описание на някогашния си шеф в предстояща книга, извадки от която бяха публикувани в медиите.

В мемоарите бившият съветник по националната сигурност, който напусна Белия дом през септември, цитира множество разговори, в които Тръмп е показал "фундаментално неприемливо поведение, подкопаващо самата легитимност на президентството".

Според Болтън президентът изразявал желание за спиране на наказателни разследвания, за да облагодетелства диктатори, които харесвал, предава БТА.

Тръмп също така казал, че евентуално нахлуване във Венецуела би било "страхотно", въпреки позицията на американското правителство срещу използването на сила за сваляне на венецуелския президент Николас Мадуро, пише в книгата си бившият съветник.

На среща в Ню Джърси през лятото на 2019 г. Тръмп направил едно от най-тревожните си изказвания по адрес на медиите, като заявил, че журналистите би трябвало да бъдат пратени в затвора, за да разкрият източниците си, и "да бъдат екзекутирани", разкрива още в мемоарите си Болтън.

Последвайте канала на

Novini.bg
731 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Българин

2020.06.19 | 02:22

2
Тръмп за Венецуела е стратегически напълно прав, защото Мадурков осигури военни рубашки и кубински комунисти под носа на САЩ в отговор на събитията в Украйна!!! Голяма част от медиите са пълни боклуци под предлог за свобода на словото го обръщат на слободия!!! Всеки диктатор може да бъде помилван от Президента на САЩ, ако това е в интерес на САЩ!!! ТОВА ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ ДОМИНИРАЩИ ДЪРЖАВИ!!!
ЛиаЛиу

2020.06.19 | 16:17

3
За медиите и диктаторите, за съжаление си прав, но Мадуро - не, не и не, защото ако го гръмнат е по-вероятно да стане светец и да осигури комфорт за бъдещи сериозни репресии във Венецуела, отколкото да предизвика промяна в държавата.

2020.06.18 | 20:53

1
Предатели навсякъде има. Този е един от най-гнусните. Сигурно става въпрос за огромна сума, която е осигурена от демократите-продаждници. Долнопробна игра без край. Не го оставиха за секунда този човек на спокойствие. Дони има трески за дялане, но това което се върши с него е възмутително. Надявам се, че тази кампания срещу него ще му осигури втори мандат.

Добави коментар

Водещи новини