ООН: Отхвърлянето на мюсюлманските бежанци помага на тероризма

  • 07 декември 2015 18:36

  • 1762
  • 3
ООН: Отхвърлянето на мюсюлманските бежанци помага на тероризма
© Getty Images/Guliver

"Страните, които отхвърлят сирийските бежанци, защото са мюсюлмани, подхранват "Ислямска държава" и други радикални групировки". Това заяви шефът на Върховния комисариат на ООН за бежанците Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно, цитиран от "Ройтерс".

"Когато хората казват, че не могат да приемат сирийски бежанци, защото са мюсюлмани, казващите това подкрепят терористичните организации и им позволяват много по-ефикасно да вербуват хора", каза Гутериш.

Гутериш, който е бивш премиер на Португалия, заяви, че разбира инстинктивната реакция на правителствата да се осланят на антитерористични стратегии, но че ще е илюзорно да се смята, че борбата с тероризма и военните действия ще са достатъчни за решаване на проблема. "Важна част от тези усилия е да бъдат убедени подлежащите на вербуване от терористични организации, че това не е начинът да изразяват гнева си или тревогите си или перспективите си", заяви Гутериш в началото на кампания на ООН за набиране на рекордните 20,1 милиарда долара за хуманитарни нужди през 2016 г., припомня БТА.

Нападенията в Европа може да са свързани с един или двама души, които са влезли заедно с бежанския поток, но това е основно местен проблем с израснали в Европа хора, който няма да се реши със затварянето на границите, изтъкна той. "Колкото по-враждебно се говори или се действа към сирийските бежанци понеже са мюсюлмани, толкова повече възможности получават ИД и други групировки да вербуват на европейска територия хора, за да вършат грозните дела, на които сме свидетели", смята Гутериш.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1762 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ГОВОРИ БЪЛГАРИЯ

2016.01.13 | 00:25

2
ДА ГО ДУХАШ БОКЛУК,ТИ И СКАПАНАТА ООН,ВСИЧКИТЕ ВИ КОНВЕНЦИИ И ДОГОВОРИ И НАЙ ВЕЧЕ ЕС И ЖЕНЕВСКИТЕ ВИ КОНВЕНЦИИ ИЗВРЪЩЕНИЯ.ДА ГО ДУХА СССР НОВИЯ ЕС ДА ГО ДУХАТЕ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ,ЕВРЕИ И НЕОЛИБЕРАЛНИ БРАТЯ НА КОМУНИСТИТЕ С БАЩА ЕВРЕИНА..ДА ЖИВЕЕ ХИТЛЕР И НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗМА..ЩЕ ВИ КОЛИМ БЕЗ КАПКА МИЛОСТ
аз

2016.01.13 | 00:25

3
Самозванец! Никой не ти е давал право да говориш от името на България!

2016.01.13 | 00:25

1
Ох отново регресивно либералната риторика. Тези ООН бюрократи не разбраха ли че да пуснеш безусловно стотици хиляди мюсюлмани е огромен риск. Със сигурност една част от тях ще подкрепят политическия ислям и ще се борят за въвеждането на шериат. Не е расизъм да критикуваш лошите идеи!

Добави коментар

Водещи новини