Турция: Не се отказваме от руския газ

  • 14 октомври 2015 13:58

  • 1764
  • 2
Турция: Не се отказваме от руския газ
© gettyimages

Турция няма да се отказва от руските газови доставки, предаде РИА Новости.

Енергийният министър на Анкара Али Риза Алабоюн днес заяви, че страната му няма никакви проблеми в сферата на енергетиката с Москва. "Русия е надежден партньор, а ние сме добър клиент. Ние получаваме приблизително 60 процента от синьото гориво от най-голямата по територия държава в света. Ние не смятаме да прекратяваме нашето сътрудничество в тази сфера. Дори да имаме някакви противоречия, ние можем да намерим изгодно и за двете страни решение", посочи той.

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва по-рано обяви идеята, че страната му може да се откаже от сътрудничество с Русия в сферата на енергетиката. Поводът бяха няколко нарушения на турското въздушно пространство, извършвано от самолети с опознавателни знаци на въоръжените сили на Москва.

В отговор на турския си колега руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 обяви, че смята Турция за добър приятел.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1764 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.10.18 | 21:07

2
Това не е онова ,че да се откаже !Ердоган нещо много се е навел на краварите ,ама като дойде снежко ,много бързо ще се оправи в коленете !

2015.10.17 | 08:26

1
za sega v turskite novini nqma takava novina

Добави коментар

Водещи новини