Думите на Борисов за Русия са срам за България, обяви Миков

  • 14 октомври 2015 16:49

  • 5857
  • 30
Думите на Борисов за Русия са срам за България, обяви Миков
© Булфото

Председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно определи като „срам за България” и „обида за всички българи” коментарите на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че страната ни е спряла реализацията на три големи руски проекта, прелитането на руски самолети и е признала ливанската групировка "Хизбула" за терористична организация в интерес на САЩ.

Лидерът на социалистите недоумява кога е искрен ръководителят на българското правителство – като желае да се хареса на САЩ или като желае да се хареса на Русия? „Независимо на кого иска да се хареса повече, очевидно е едно: в тази лутаница за харесване интересът на българския народ, на хората явно винаги отстъпва на заден план”, посочва Миков в коментар във Фейсбук.

Ето и пълния текст на казаното от Миков:

Какво казва Борисов по време на дискусия: "Регионални предизвикателства в светлината на геостратегическите процеси", организирана от Американската търговска камара преди два дни? Признали сме "Хизбула" за терористична организация. Спрели сме три големи руски проекта. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство [със САЩ], какво е?

Подобни думи, изречени от министър-председател, са срам за България и обида за всички българи.

1) Ние сме признали "Хизбула" за терористична организация, но не защото САЩ искат така, а защото изповядваме принципи за постигане на политически цели с мирни методи. И защото не приемаме тероризма като средство за постигане на политически цели. А ако някой си мисли, че ние не приемаме тероризма, защото така се харесва на САЩ, то той поставя под въпрос мира като основание на външната ни политика. Излиза, че осъждаме насилието, но не защото сме срещу него, а за да сме услужливи спрямо политиката на друга държава – една спорна и при всички случаи обидна за България теза.

2) Спрели сме три големи руски проекта. Но проектите не са само руски, а и български. Тези проекти не сме ги почнали, за да се харесаме на Русия, затова спирането им на основанието да се харесаме на САЩ буди недоумение и показва неразбиране на националните приоритети и интерес. "Южен поток" беше последният шанс България да бъде фактор в енергийната политика на региона. След изключително противоречивата политика на това управление този шанс вече е ефимерен. Така България ще остане заобиколена от голямата газопреносна инфраструктура в Европа и ще се лиши от няколкостотин милиона евро приходи годишно.

Същото важи и за АЕЦ "Белене". Спирането на този проект е всичко друго, но не и повод за гордост, защото с него губим стратегическите си предимства в атомната енергетика на Балканите. Това може и да се хареса на някой, но този някой не са българите.

Изключителната упоритост за спирането на газопровода "Бургас-Александруполис" излиза, че също не е била с оглед интересите на България, както ни уверяваха, а се е случило, за да се хареса някой на някого. Цената на това харесване ще излезе твърде неизгодна за хората в най-бедната държава на ЕС.

3) За спрените самолети... Та нали самият Борисов само преди дни сам се хвалеше, че ги е пуснал!? Кога е искрен той – като желае да се хареса на САЩ, или като желае да се хареса на Русия? Независимо на кого иска да се хареса повече, очевидно е едно: в тази лутаница за харесване интересът на българския народ, на хората явно винаги отстъпва на заден план.

Последвайте канала на

5857 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
Krom

2015.11.26 | 12:49

30
Баси и наглеца. А пък ти и твоя Патрон Станишев сте пример за отговорност. Бати шушляка. На вас ли дължим плоския данък? А Цанков камък? А незапочването на Белене? А БЕХ, МЕХ и какви ли не още паразити? А Овчаров? Я прогледни и спри да р.веш като вдовица за х.й ако може. Сега ревеш, защото не си на хранилката. Пука ти за българина. И за теб, последния е оФца за стригане. Марш.

2015.11.26 | 12:44

29
БОКО ,пропусна да каже ,какво е направил БОСТАН -а за тоя период от време !кой краде 16 милиарда ,кой такова мамата на енергийните проекти и в полза на кого ,чия е българската земя изкупена от турци ,кой направи "Шише -джам " във България и защо !В чий ръце е зърнопроизводството и защо ? В чий ръце е златодобива и защо?Защо най-скъпия ток е на краварските електроцентрали и защо ! Май ако продължавам така ,то край няма !
Галя

2015.10.23 | 10:52

28
Какво срамно има бе галош да защитаваш интересите на държавата си.Да не би да е лъжа.По ваше време се подписваха договори с които ощетявахте българите и си правихте сделки, лични на гърба на народа.Не те ли е исрам за това че унизихте и ощетихте години наред българите.Простаци недни.М....а ви проста и подлезурска. Лъжа ли е че Германия копува по евтина газ от нас пак от руснаците
До Галя, №: 6

2015.10.22 | 10:37

11
Кой защитава интересите на БЪлгария? Защитава разпорежданията на фащ и турция в България НИЩО ДА НЕ СЕ СТРОИ И ДА СЕ ЗАТРИВА И НАРОДА И ИСТОРИЯТА МУ! НЕ НАПРАЗНО ПЛАТЕНИТЕ ПЛУЖЕЦИ ВРЕЩЯТ ЗА ЛАРГОТО! ДА ГО НЯМА, ТОВА ИСКАТ! ЕЙ ТОВА ЗАЩИТАВА И ТОЙ И ВСИЧКИ ПРЕДИ НЕГО. А КЪДЕ СА ЗА ПРЪСТОВИТЕ ОТПЕЧАТЪЦИ - НЯМА ГИ! ЗАЩО ЛИ? ЗАЩОТО ГОСПОДАРИТЕ ИМ СКОРО И ЩЕ НИ ЧИПИРАТ. СЕГА ПРОБВАТ ПОЧВАТА. А др. МИков нещо забрави, че неговият премиер Орешарски спря "Южен Поток", а също неговата партия сто пъти започва "Белене" и така и не го започна.

2015.10.22 | 10:34

9
Миков, ти ли говориш за срам бе?! Вие от БКП/БСП съществувате, за да продавате България на Русия.
неорентиран си

2015.10.23 | 10:51

27
объркал си се мойто момче на сорос продава България ,тиквата и всичките олигофрени от бившата дс.

2015.10.22 | 10:35

10
Ако Боко е със Сорос, това означава, че "Атака" и БСП са едно и също.
Разумът

2015.10.23 | 10:51

26
ДА ЖИВЕЕ ДИКТАТЪТ НА БСП!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2015.10.22 | 10:32

3
Много точно то каза Борисов и е истина.Никой неможе да успори това което е истина.
boikooooooo kurvizkeeeeeee

2015.10.23 | 10:50

25
smurt za turskata pazavra boiko fes
Фори

2015.10.23 | 10:50

24
Бойко Борисов е срам за цяла България, срам и за българите, които продават гласа си на него и партията му!

2015.10.23 | 10:50

23
Микоффф , пускай кепенците на к,урвенската БСП и обикновените , чистите и честни бесепари да отиват в АТАКА ! Само Сидеров защитава народните итгереси !
борис

2015.10.23 | 10:49

20
Бойко, велик българин си! Не цепиш басма и не се подмазваш нито на тия, нито на ония, а гледаш интереса на България.
Да, ама НЕ!

2015.10.23 | 10:50

22
Ако гледаше българския интерес, не само Бойко, а и комунистите и седерастите и всички преди Бойко, сега България да е наистина Швейцария на Балканите, а не да сме най-мизерстващата нация. То скоро и такава нация няма да има. Като ви гледам във форума 90% са продажници.
boikooooooo kurvizkeeeeeee

2015.10.23 | 10:49

21
smurt za turskata pazavra boiko fes
мочо

2015.10.23 | 10:49

19
мръсен .долен.некадърен.пияндурник.същия като неговите братя.руснаците

Добави коментар

Водещи новини