Шефът на ЕП: Украйна може да се сближи с ЕС и при друг президент

  • 28 ноември 2013 21:42

  • 1974
  • 6
Шефът на ЕП: Украйна може да се сближи с ЕС и при друг президент
©

Въпросът за асоциирането на Украйна с Европейския съюз може да се реши и при управлението на друг президент и друго правителство в Киев, каза председателят на Европейския парламент Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден, предаде РИА Новости.

Германският политик на откриването на форума Източно партньорство в литовската столица Вилнюс, където трябваше да бъде подписан документа, не изключи, че отказът на Украйна може да има и политически контекст. "Ние ще продължим обсъждаме още този въпрос", каза той. Шулц допълни, че проблемът може да бъде решен при друго правителство в Киев. Днес европейският комисар по разширяването Щефан Фюле подчерта: Предложението на Брюксел към Украйна остава в сила. Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се от своя страна изрази съмнение, че документът ще бъде парафиран във Вилнюс до края на срещата. Днес във Вилнюс подобни документи бяха подписани с Молдова и Грузия. По-късно днес украински медии съобщиха, че споразумението може да бъде подписано в началото на следващата година.

На 21 ноември правителството на Николай Азаров обяви за прекратяването на работата по подписването на споразумението, което се очакваше да стане утре. В мотивацията на Киев за отказа се посочва опасността Украйна да загуби икономическите изгоди от търговията с Русия. Решението на Азаров предизвика масови протести в Украйна. Осъдената на седем години затвор бивша премиера Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и обяви гладна стачка в знак на протест. Днес медии разпространиха информация за нейното влошено здравословно състояние.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1974 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.12.11 | 22:05

6
УКРАЙНА САМА ИЗБИРА! ЕС НЕ Е БЕЗАЛТЕРНАТИВЕН! АНТИЕВРОПЕЙСКИТЕ НАСТРОЕНИЯ ТЕПЪРВА ЗАПОЧВАТ!

2013.12.11 | 22:05

5
Защо, този не успяхте да го купите ли бе, комунистически другарю?

2013.12.11 | 22:01

4
ШУЛЦ Е ТОЛКОВА ЗАСЛЕПЕН, НЕ МОЖЕ ДА ДОПУСНЕ ЧЕ ХОРАТА МОЖЕ ДА НЕ ИСКАТ ЕС! ТИПИЧНО КОМУНИСТИЧЕСКО ЗАСЛЕПЕНИЕ. ЕС Е ЕДНА ОРГАНИЗАЦИЯ КРЕПЯЩА СЕ НА БЮРОКРАЦИЯ, ДИСКРИМИНАЦИЯТА КЪМ ИЗТОКА Е ЖЕСТОКА.

2013.11.30 | 15:44

3
Четвърт час в очакване прекара също и английската кралица Елизабет. Южнокорейският президент Пак Гън Хе го чака половин час. А за среща с Юлия Тимошенко, тогава премиер на Украйна, Путин закъсня три часа!

2013.11.30 | 15:44

2
руски опозиционен журналист: "само Бог е над [Путин] сега. Това е най-важният човек и може да си позволи всичко, което иска " .

2013.11.30 | 15:44

1
Дотогава ЕС ще се разпадне бе ,педераст смотан или Путин ще си сложи за ваш шеф свой човек ! Шрьодер е готов ! На заплата е в ГАЗПРОМ !

Добави коментар

Водещи новини