Борисов се срещна с Ердоган в Истанбул

  • 16 юли 2011 19:34

  • 2582
  • 1
Борисов се срещна с Ердоган в Истанбул
© gettyimages

Двамата са имали работен обяд в резиденцията на турския министър-председател "Долмабахче", на който са били обсъдени политическите и икономическите отношения между България и Турция.

Основен акцент в разговорите е бил поставен върху общите инфраструктурни проекти на двете държави, осигуряващи транспортната връзка между Европа и Азия и изграждането на интерконекторната връзка между България и Турция.

Двамата министър-председатели са изразили желанието си проектът "Набуко" да не остане само "на хартия", а възможно най-бързо да стартира неговото реално изграждане.

Подчертани са били традиционно добрите и приятелски връзки между България и Турция.

По време на посещението премиерът е бил придружаван от вицепремиера и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи и министъра
на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. От турска страна участие в срещата са взели министрите на финансите и на енергетиката на южната ни
съседка.

Реджеп Тайип Ердоган е приел поканата на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да посети страната ни в началото на септември тази година.

Последвайте канала на

БТА
2582 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
dexter

2014.02.09 | 20:50

1
Заглавието продължава: ... и му налапа рязания *ур ...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини