Намериха телата на 11 мигранти край бреговете на Либия

  • 09 юни 2024 12:55

  • 347
  • 1
Намериха телата на 11 мигранти край бреговете на Либия
© Getty Images архив

Организацията "Лекари без граници" съобщи, че е открила телата на 11 мигранти край либийския бряг, като ги е прехвърлила на кораб на италианската брегова охрана край остров Лампедуза, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1605

Агенцията отбелязва, че хиляди мигранти от Северна Африка се опитват да стигнат до този остров в Италия.

Увеличава се броят на мигрантите, пресичащи през Панама

"Лекари без граници" заяви, че нейният спасителен кораб "Гео Баренц" е открил телата след продължила повече от девет часа спасителна операция.

Не е ясно дали мигрантите са станали жертва на предишен инцидент с плавателен съд, но те са предадени на италианския кораб, тъй като при опит за свръзка с либийската брегова охрана, за да прибере телата, не е бил получен отговор.

Хиляди мигранти, тръгващи от държави в Северна Африка, се опитват да стигнат до Европа, като използват Либия за отправна точка, предприемайки смело опасното пътуване през Средиземно море, за да избягат от военните конфликти и бедността в този район, пише БТА.

Маршрутът през централната част на Средиземно море остава най-опасният в света. По данни на Международната организация по миграция към ООН (МОМ) през 2023 г. по този маршрут са изчезнали повече от 3000 души.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
347 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Оня с магарешкия..

2024.06.09 | 13:42

1
Малко са....

Добави коментар

Водещи новини