Британското разузнаване: Русия набира лекари от Африка

  • 08 април 2024 14:04

  • 669
  • 2
Британското разузнаване: Русия набира лекари от Африка
© Freepik

Руската федерация набира неквалифицирани лекари от африкански страни поради липса на собствен персонал заради войната в Украйна и мобилизацията. Това се казва в доклад на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, резюме от който е публикувано в социалната мрежа Х.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14167

Руската здравна система продължава да деградира, уверява британското разузнаване. Припомня се, че на 3 април председателят на Държавната дума на Руската федерация обяви дефицит от 30 000 лекари, като в областните единици недостигът на квалифицирани здравни лица достига до 50%. Това са повече от 26 5000 души към ноември 2023 година, пише "Фокус".

Според британското разузнаване настоящият недостиг на медицински работници се обяснява с факта, че част от тях работят в частния сектор, а други са напуснали територията на Руската федерация. След мобилизацията през септември 2022 година лекарите бяха директно предупредени да не напускат страната. Въпреки това до 2% от руските лекари и медицински работници са напуснали пределите на страната, за да избегнат наборната служба.

Към януари 2024 година броят на лекарите е намалял със 7500 за предходните 15 месеца, поради дългото работно време и ниските заплати.

Украйна продължава да се грижи за жителите на градовете и селата, поразявани от Русия

По данни на Центъра за анализ на европейската политика, за да реши този проблем, Руската федерация набира служители от африкански страни с ограничено потвърждение на съответната квалификация. "Основните ресурси и финансови задължения за подкрепа на руската война в Украйна оказват негативно влияние върху редица цивилни сектори, обслужващи населението. Броят на медицинските работници в Руската федерация ще продължи да намалява през 2024 година. Привличането на медицински персонал отвън с ограничени проверки на миналото създава потенциал за влошаване на клиничната практика“, се казва в доклада на Министерството на отбраната на Обединеното кралство.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
669 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:54

2
❤️ Г­­­о­р­е­­щ­­и­ ­м­­­о­­м­­и­­­ч­­е­т­а­­­ ­­­в­­и­­­ ­­о­­ч­а­к­­­в­а­т ­­­-­ X­1­­8­­.­­F­­U­­­N

2024.04.08 | 17:37

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини