Загиналите при наводненията в Република Южна Африка са над 300

  • 14 април 2022 06:31

  • 520
  • 0
Загиналите при наводненията в Република Южна Африка са над 300
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Опустошителните наводнения в Република Южна Африка, най-тежките в историята на страната, са отнели живота на над 300 души, предаде АФП, позовавайки се на бюрото за борба с бедствията.

По думите на президента Сирил Рамапоса става дума за катастрофа с огромни мащаби. Местните власти съобщиха, че моргите са пълни с тела.

Рекордните дъждове, достигнали през уикенда равнище, невиждано от над 60 години в региона, намиращ се в близост до Индийския океан, оставиха опустошения след себе си. "Мостове се срутиха. Пътища се сринаха. Загинаха хора. Нашият народ е ранен. Това е катастрофа с огромни мащаби", заяви държавният глава.

В някои райони край Дърбан свличанията на земни маси са оставили огромни процепи в земята. Десетки са обявени за изчезнали, служители на спасителните служби описаха обстановката като кошмарна.

Наводнения в РЮА отнеха живота на 10 души и оставиха стотици без дом

Местните власти искат да бъде обявено състояние на природно бедствие.

"Броят на загиналите от наводненията в Квазулу-Натал възлиза на 306“, заяви Нонала Ндлову, говорителка на бюрото за борба с бедствията.

По време на посещението си в засегнатия район Рамапоса се срещна със семейства на загинали. В бедното предградие Клермонт той обеща правителствена помощ на баща на семейство, загубил четирите си деца, които били затрупани при срутване на част от жилището им, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
520 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини