Гневна тълпа линчува сериен убиец на деца, описван като "жаден за кръв вампир"

  • 15 октомври 2021 13:38

  • 4997
  • 0
Гневна тълпа линчува сериен убиец на деца, описван като "жаден за кръв вампир"
© Getty Images/Guliver (архив)

Кенийски селяни линчуваха днес сериен убиец на деца, описван като "жаден за кръв вампир" - няколко дни след като той успя да избяга от ареста, предаде Франс прес, като се позова на местните власти.

Мастен Милимо Уанджала, само на 20 години, бил задържан на 14 юли във връзка с изчезването на две деца. Впоследствие обаче той признал пред разследващите, че е убил още най-малко десет души за период от пет години, като понякога смучел кръв от вените им преди да ги убие.

Младият мъж трябвало да бъде изправен в сряда пред съд в столицата Найроби по дело за убийството на две деца, съответно на 12 и 13 години, но успял да избяга. Трима полицаи били арестувани и изправени пред съд вчера във връзка с бягството на убиеца, посочва БТА.

Множество от селяни обаче го заловило близо до дома му в Бунгома, на повече от 400 километра от полицейския участък, от който избягал, и го линчувало.

Започната е съдебно-медицинска експертиза за установяване на самоличността на убития човек, заяви пред Франс прес Бруно Шиошо, говорител на полицията.

"Местните жители казват, че е той. За момента можем да потвърдим само, че мъж, за когото те казват, че е Мастен Уанджала, бе линчуван в Бунгома", каза говорителят.

Разкриха самоличността на един от най-свирепите серийни убийци в САЩ

През юли полицията заяви, че арестът на Уанджала е сериозен успех в разследването на серията от случаи с изчезвания на деца в източноафриканската страна.

Жертвите на Уанджала са били дрогирани и кръвта им е била източена. Някои от тях са били удушени, заяви полицията. Първата жертва на убиеца е било 12-годишно момиче, отвлечено преди пет години в окръг Мачакос, източно от Найроби.

Телата на няколко деца, за които се предполага, че са били убити от Уанджала, все още не са намерени, отбеляза полицията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4997 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини