Освободиха плененият край Нигерия танкер

  • 05 ноември 2011 21:06

  • 929
  • 0
Освободиха плененият край Нигерия танкер
©

Пиратите са освободили нефтения танкер MT Halifax, който беше отвлечен край бреговете на Нигерия на 30 октомври, съобщава агенция Асошиейтед прес, като цитира представители на Международното морско бюро.

Танкерът MT Halifax, плаващ под малтийски флаг, беше пленен от пирати във водите на Гвинейския залив, близо до пристанище Порт Харкорт. Всички на борда бяха взети в плен.

„Съдът MT Halifax е бил освободен в събота сутринта заедно с екипажа", се казва в съобщението. Екипажът на танкера е бил от филипинци, индийци и един италианец.

Припомняме, че вчера беше съобщено, че на борда на пленения танкер има и българин.

Не се съобщава дали е бил платен откуп на пиратите. В началото на октомври край бреговете на Нигерия пирати плениха танкера Cape Bird, на който се намираха руски и украински моряци. След седмица моряците бяха освободени.

Повечето пирати, действащи във водите на Гвинейския залив, са от Нигерия. Атака срещу плавателните съдове предприемат групи от 4-20 въоръжени пирати. Но съдовете, атакувани от нигерийските пирати обичайно отстъпват по характеристики на онези, които атакуват сомалийските пирати

Последвайте канала на

Весела Найденова
929 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини